Världspremiär för Bobst

Avtäckningen av Bobst nya digitala flexopress för etikettryck kommer ske på Labelexpo, 24-27 september.

En sprillans ny digital flexopress med litet ekologiskt fotavtryck som kommer reformera etikettproduktionen. Det hintar Bobst om inför årets Labelexpo-mässan. 

Den globala leverantören av tryckpressar, stansar och konverteringsutrustning är fåordig inför sitt maskinsläpp på etikettmässan i Bryssel. I ett pressmeddelande beskriver dock Bobst att det rör sig om en digital flexopress med låg klimatpåverkan. Hybridmaskinen kommer med avancerade skrivhuvuden i kombination med flexo som ska ge hög produktivitet i den högsta utskriftskvaliteten. Något namn på maskinen har företaget ännu inte avslöjat.

Etikettpressen ska kunna trycka variabel data med vad de beskriver som det största färgomfånget. Till detta radar de upp möjligheter till efterbehandling som lack, taktila effekter, 3d-effekter, varmstämpling, kallfoliering, prägling, skärning och stansning. Flexibilitet och smidighet utlovas till användaren.

På etikettmässan Labelexpo i Bryssel, 24-27 september, kommer företaget genomföra fyra livedemonstrationer av pressen dagligen, och det kommer att ske under mässans alla fyra dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Lanserar nytt inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: