Världspremiär för Bobst

Avtäckningen av Bobst nya digitala flexopress för etikettryck kommer ske på Labelexpo, 24-27 september.

En sprillans ny digital flexopress med litet ekologiskt fotavtryck som kommer reformera etikettproduktionen. Det hintar Bobst om inför årets Labelexpo-mässan. 

Den globala leverantören av tryckpressar, stansar och konverteringsutrustning är fåordig inför sitt maskinsläpp på etikettmässan i Bryssel. I ett pressmeddelande beskriver dock Bobst att det rör sig om en digital flexopress med låg klimatpåverkan. Hybridmaskinen kommer med avancerade skrivhuvuden i kombination med flexo som ska ge hög produktivitet i den högsta utskriftskvaliteten. Något namn på maskinen har företaget ännu inte avslöjat.

Etikettpressen ska kunna trycka variabel data med vad de beskriver som det största färgomfånget. Till detta radar de upp möjligheter till efterbehandling som lack, taktila effekter, 3d-effekter, varmstämpling, kallfoliering, prägling, skärning och stansning. Flexibilitet och smidighet utlovas till användaren.

På etikettmässan Labelexpo i Bryssel, 24-27 september, kommer företaget genomföra fyra livedemonstrationer av pressen dagligen, och det kommer att ske under mässans alla fyra dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: