Domino utmanar med effektivt produktionsflöde

PUBLICERAD: 5 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Hybridpressen Domino N610i får jobba på Labelexpo när Domino håller demonstrationer under mässdagarna.

Från tryck till stansning och lack-och folieeffekter med mera på tre olika tryckjobb, Allt detta i ett svep på 20 minuter – packat och klart för leverans. Det utlovar etikett- och märkleverantören Domino under sin demonstration som klingar produktionseffektivitet.

En helt ny standard för etikettrycket och dess leveranskedja. Det säger sig Domino kunna presentera när de i ett team med efterbehandlingsleverantören Graphic International visar upp konverteringslinjen Digicon Series 3 i kombination med hybridpressen Domino N610i.

Klart på 20 minuter

I en enda tryckning som tar 20 minuter kommer de demonstrera bearbetning, uppskärning, inspektion och upprullningsprocesser, produktionen av tre olika jobb med totalt tio SKU-förändringar (Stock keeping unit, produktkodsidentifiering), ett materialbyte och tre stansförändringar. I förloppet sker även ett foliebyte och lackbyten. Alla jobben produceras, packas och står redo för leverans på mindre än 20 minuter.

Innanför chassit på hybridpressen Domino N610i.

–Det är en pågående debatt om hur det digitala bäst kan komma till användning för en etikettkonverterare, vare sig om det är en fristående press med separat efterbehandling, med inline-efterbehandling eller en hybrid digitalpress. Även om ordertyperna är viktigt för att ta rätt beslut så ser vi en växande trend mot fler hybrider, säger Philip Easton, chef för affärsområdet Domino Digital Printing Solutions.

Ännu kortare körtider

Han säger att Domino har lagt ner mycket tid på att prata med sina kunder för att förstå marknadens trender och deras behov.

– Våra slutsatser är ännu kortare körtider i kombination med mer just-in-time etikettproduktion, att få bort flaskhalsen i efterbehandlingen samt att minska avfallet både för kostnader och för hållbarhet.

Demonstrationer varje dag

Maskindemonstrationerna kommer att ske varje dag på schemalagda tider under Labelexpo 24-27 september.

Digital Printing Solutions är en division inom Domino Printing Sciences. De erbjuder tjänster inom den kommersiella utskriftssektorn som inkluderar digitala bläckstråleskrivare och styrsystem. Enligt företaget är deras sortiment utformat för att leverera lösningar till allt inom etiketter märkning och variabla utskriftsapplikationer.

Läs vidare

Intryck från Absolut Flexo Future- flexobranschen lever och mår bra

Att flexobranschen lever och mår bra måste vara huvudslutsatsen på heldagsarrangemanget som danska Flexo Forum och Sweflex hade satt ihop under namnet Absolute Flexo Future.
Publik

Fujifilm visar bland annat sin förstärkta B2-repertoar på Drupa

Tillsammans med mycket av Fujifilms omfattande repertoar kommer ett par nya B2-skrivare att visas i Fujifilms monter på Drupa.
drupa24_fujifilmx

Canon siktar mot förpackning och etiketter

På Drupa blir det tydligt att förpackningar och etiketter är produktområden som Canon nu siktar in sig på.
Drupa_Canonx

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konicax

Senaste nytt

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx