Domino utmanar med effektivt produktionsflöde

Hybridpressen Domino N610i får jobba på Labelexpo när Domino håller demonstrationer under mässdagarna.

Från tryck till stansning och lack-och folieeffekter med mera på tre olika tryckjobb, Allt detta i ett svep på 20 minuter – packat och klart för leverans. Det utlovar etikett- och märkleverantören Domino under sin demonstration som klingar produktionseffektivitet.

En helt ny standard för etikettrycket och dess leveranskedja. Det säger sig Domino kunna presentera när de i ett team med efterbehandlingsleverantören Graphic International visar upp konverteringslinjen Digicon Series 3 i kombination med hybridpressen Domino N610i.

Klart på 20 minuter

I en enda tryckning som tar 20 minuter kommer de demonstrera bearbetning, uppskärning, inspektion och upprullningsprocesser, produktionen av tre olika jobb med totalt tio SKU-förändringar (Stock keeping unit, produktkodsidentifiering), ett materialbyte och tre stansförändringar. I förloppet sker även ett foliebyte och lackbyten. Alla jobben produceras, packas och står redo för leverans på mindre än 20 minuter.

Innanför chassit på hybridpressen Domino N610i.

–Det är en pågående debatt om hur det digitala bäst kan komma till användning för en etikettkonverterare, vare sig om det är en fristående press med separat efterbehandling, med inline-efterbehandling eller en hybrid digitalpress. Även om ordertyperna är viktigt för att ta rätt beslut så ser vi en växande trend mot fler hybrider, säger Philip Easton, chef för affärsområdet Domino Digital Printing Solutions.

Ännu kortare körtider

Han säger att Domino har lagt ner mycket tid på att prata med sina kunder för att förstå marknadens trender och deras behov.

– Våra slutsatser är ännu kortare körtider i kombination med mer just-in-time etikettproduktion, att få bort flaskhalsen i efterbehandlingen samt att minska avfallet både för kostnader och för hållbarhet.

Demonstrationer varje dag

Maskindemonstrationerna kommer att ske varje dag på schemalagda tider under Labelexpo 24-27 september.

Digital Printing Solutions är en division inom Domino Printing Sciences. De erbjuder tjänster inom den kommersiella utskriftssektorn som inkluderar digitala bläckstråleskrivare och styrsystem. Enligt företaget är deras sortiment utformat för att leverera lösningar till allt inom etiketter märkning och variabla utskriftsapplikationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: