Hållbarhetsfrågan hamnar på koncernnivå

Hållbarhet får en egen avdelning hos Billerud Korsnäs. Malin Ljung Eiborn tar plats i ledningen som hållbarhetsdirektör.

Malin Ljung Eiborn blir hållbarhetsdirektör hos Billerud Korsnäs.

Även tidigare har hållbarhet varit på tapeten hos Billerud Korsnäs, men då som en del av kommunikationsavdelningen. Men nu väljer företaget att lyfta upp frågan på koncernnivå.

BillerudKorsnäs, som levererar hållbara förpackningsmaterial och lösningar, skriver i ett pressmeddelande att hållbarhetsarbetet en integrerad del av affären, och att de arbetar för att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid.

Omorganisationen innebär att Malin Ljung Eiborn tar plats i koncernledningen som hållbarhetsdirektör från och med den 1 oktober. Enligt företaget visar de därmed att ansvaret kring hållbarhet blir ännu tydligare. Malin Ljung Eiborn har tidigare varit hållbarhetschef sedan januari 2018 i företaget, då även med ansvar för public affairs (omvärldsrelationer).

– Hållbarhet är idag kärnan i vår affär och den utvecklingen blir bara tydligare. Vi ska fortsätta ta täten och att inkludera hållbarhet som egen funktion i koncernledningen känns därför naturligt. Att Malin dessutom bidragit starkt till Billerud Korsnäs utveckling under sin relativt korta tid i bolaget gjorde beslutet att inkludera henne i koncernledningen enkelt, säger vd:n och koncernchefen Petra Einarsson.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Lanserar nytt inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: