Xeikon erbjuder taktilt tryck på etiketter

Xeikon erbjuder tryck med struktur i sin maskinserie Panther.

Xeikon har utvecklat en lösning för ett mer mångfacetterat etikettryck som ger en så kallad haptisk effekt.

Den nya taktila effekten har blivit möjlig för Xeikon tack en förening av arbetsflödeslösningen Xeikon X-800 och uv-bläcket PantherCure som kan generera ett taktilt lager tryck. Företaget skriver i ett pressmeddelande att tryckare på så sätt kan skapa och designa etiketter med förbättrad taktilitet och strukturer som ger en lyxig känsla.

Större utbud och tidsbesparing

Xeikon skriver att utskriftsprocessen inte bara ger ett större utbudet av möjliga applikationer för avancerade etikettmarknader, det blir också betydande tidsbesparingar genom att ändringar i prepressfilerna kan undvikas.

Front end-lösningen X-800  och tekniken som genererar det strukturerade lagret är inbäddat i uv-inkjetpressarna i Xeikons Panther-maskiner.

Visas på etikettmässa

– Det är varumärkesägarna och designerna som definierar strukturen och formen på designen. När filen tas emot identifierar arbetsflödet automatiskt elementen i designen och genererar den information som krävs för att driva skrivhuvudet – det är det som skapar den haptiska effekten i trycket på slutprodukten, säger Jeroen Van Bauwel, produktchef på Xeikon.

Lösningen kommer att presenteras på etikettmässan Labelexpo, 24-27 september som hålls i Bryssel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: