Hans Rausing avliden

Hans Rausing har gått ur tiden. Den bland annat tidigare vd:n för Tetra Pak Group, 1954-1985, blev 93 år gammal.

Hans Rausing

Hans Rausing dog den 30 augusti i sitt hem i England, 93 år gammal. Han var Tetra Pak Groups vd 1954-1985 och ordförande i Tetra Pak / Tetra Laval Groups styrelse 1985-1993. Företagets grundades av hans föräldrar, Ruben Rausing och Elisabeth Varenius. Hans Rausing, tillsammans med brodern Gad Rausing, var de som byggde upp familjeföretaget Tetra Pak.

Under Hans Rausings närmare 40 år i bolagskoncernen utvecklades Tetra Pak till att bli världens största förpackningsföretag. Hans Rausing och hans familj beslutade år 1995 att avyttra sitt intresse i Tetra Laval-gruppen.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Peterson om nya wellpappfabriken: ”Kommer att sakna motstycke i Norden”

De första wellpapplådorna väntas rulla ut från Petersons nya anläggning i norska Halden i januari nästa år. En högteknisk fabrik i linje med lärande artificiell intelligens, avancerad automation och koldioxidneutral drift.
– Hela fabrikens upplägg matchar perfekt med vårt företags engagemang för helt cirkulära förpackningslösningar, tillverkade av 100 procent förnybara råvaror, säger Dan Johannessen, vd för Peterson.

Publicerat av: 

Kodaks väg framåt: ”Print kommer inte försvinna, och inte vi heller”

Ett självkritiskt Kodak mötte grafiska kunder på GUA-konferensen i Berlin. Det följdes upp med en presentation av flera nyheter kring arbetsflödesplattformen Prinergy, lanseringar på Drupa, och en fingervisning om vart Kodak är på väg.

Publicerat av: 

Ryska kravet: Kryptokoder på läkemedelsförpackningar

På den ryska marknaden införs vid årsskiftet tuffare krav på läkemedelsförpackningar. Så kallade kryptokoder ska ge bättre spårbarhet och ett säkrare skydd mot förfalskningar. Ett företag som redan har tagit höjd för de nya kraven är tyska August Faller.

Publicerat av: