Hans Rausing avliden

Hans Rausing har gått ur tiden. Den bland annat tidigare vd:n för Tetra Pak Group, 1954-1985, blev 93 år gammal.

Hans Rausing

Hans Rausing dog den 30 augusti i sitt hem i England, 93 år gammal. Han var Tetra Pak Groups vd 1954-1985 och ordförande i Tetra Pak / Tetra Laval Groups styrelse 1985-1993. Företagets grundades av hans föräldrar, Ruben Rausing och Elisabeth Varenius. Hans Rausing, tillsammans med brodern Gad Rausing, var de som byggde upp familjeföretaget Tetra Pak.

Under Hans Rausings närmare 40 år i bolagskoncernen utvecklades Tetra Pak till att bli världens största förpackningsföretag. Hans Rausing och hans familj beslutade år 1995 att avyttra sitt intresse i Tetra Laval-gruppen.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Lanserar nytt inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: