Digital- och flexotryck på flexibla förpackningar

PUBLICERAD: 2 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Flexible packaging arena är en nyhet på årets Labelexpo-mässa i Bryssel 24-27 september.

Två uppställda presslinjer, en med digitaltryck och en med uv-flexotryck kommer producera tryck på flexibla förpackningar för livsmedel. Och besökarna bjuds på mer därtill på arenaytan som är ett nytt inslag på Labelexpo-mässan.

För första gången på Labelexpo Europe kommer besökarna att få se en ny mässdel två uppställda presslinjer, en digital och en traditionell tryckpress som sätter färg på flexibla förpackningar för indirekt kontakt med livsmedel. Flexible packaging arena är namnet på den nya mässdelen.

Bläck och bestrykningar

Produktionsexemplen kommer genomföras enligt de senaste tillverkningsstandarderna, GMP (Good manufacturing practice). Mässbesökarna kommer också kunna bygga på sig kunskaper från det globala Finat-initiativet Uv Food Safe om uv-härdning av bläck och bestrykningar för etiketter och flexibla förpackningar.

Formgivning och material

Arenaytan kommer också täcka in alla steg från hur man formger lågmigrerande förpackningar till val av material, livsmedelskompatibla bläck och inline uv-härdning.

Bobst och Xeikon

De två producerande presslinjerna som kommer demonstreras är dels en flexopress, en Bobst M6-press med uv-härdning som trycker med ett uv-bläck, kompatibelt med livsmedelsförpackningar. Dels visas digitaltryck med en Xeikon CX500-press, där det kopplas på inlineutrustning för konstruktion av flexibla stående livsmedelsförpackningar, så kallade pouches.

 

Läs vidare

Xeikons Lion tar digitaltrycket framåt

Xeikon har lanserat Lion LX3000, en ny digital etikettpress med ett nytt styrsystem som ger hög produktivitet och etikettkvalitet med fina prestanda.
Xeikon

Nordvalls Etikett först i Norden med HP Indigo V12

Som första tryckeri i Skandinavien har Nordvalls Etikett investerat i HP Indigos flaggskepp, HP Indigo V12.
HP 12x

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Konica Minolta ser bra möjligheter för digital etikettproduktion 2024

Sacha-Vittori Paolucci på Konica Minolta, ser både problem och möjligheter för digital produktion av etiketter under år 2024. När vi kan notera en global nedgång i tryckproduktion, ser det bättre ut för digital etikettproduktion.
konica 2

Senaste nytt

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01