Dansk efterbehandling gör debut

PUBLICERAD: 2 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari

Refine Finishing gör sin första utställning på Labelexpo Europe 2019. Det danska företaget som tidigare hette Werosys visar upp sitt senaste strömlinjeformade produktprogram inom efterbehandling – fem konverteringslösningar.

Refine Finishing visar upp sin maskinserie Compact på Labelexpo Europe 2019 som hålls i Bryssel 24-27 september.

I samband med att etikettmässan Labelexpo Europe firar 40-årsjubileum gör det danska efterbehandlingsföretaget Refine Finishing sin debut på etikettmässan. Med sig tar de två konverteringsmaskiner från produktlinjen Compact.

Två maskiner sticker ut

En komplett stanslösning för efterbehandling av både digitala och konventionellt tryckta etiketter är beskrivningen på Compact 1-maskinen. Den andra, Compact 2, är en stans- och flexolösning. Den har en helautomatisk flexostation, med kallfoliering och lamineringsmöjligheter. Enligt företaget jobbar maskinerna utmärkt i hastigheter upp till 80 meter per minut i halvrotation.

Fler visningar

På etikettmässan kommer maskinerna, även visas upp i andra företagsmontrar. Hos Amica Systems Europe demonstreras en Compact 1 stående ihop med bläckstråleskrivaren Creative Gemini. Compact 2 visas med Esko Integration hos det italienska företaget Inglese srl.

Refine Finishing betonar i ett pressmeddelande att deras efterbehandlingsutrustning är konstruerade med ett tydligt fokus på den fjärde industriella revolutionen, Industri 4.0, som syftar på automation och en rad andra tekniker. Företaget arbetar också målinriktat för inbyggd elektronik och internetuppkoppling på konsumentprodukter –Internet of things.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx