Miljöboxen vinner pris

Miljöboxen eller Eco box som den heter på engelska hyllas i förpackningstävlingen Scanstar 2019.

Arvid Nilsson vinner tillsammans med förpackningsutvecklaren aPak AB  pris i tävlingen ScanStar 2019. Detta med bidraget Miljöboxen, en vattentålig förpackning i kartong. Apak AB knep även ytterligare ett pris.

Pack Sweden har tidigare berättat om Arvid Nilssons lansering av den vattentåliga kartongförpackningen Miljöboxen. Nu prisas Arvid Nilsson och aPak AB för förpackningen i tävlingen Scanstar 2019.

– Att vi gör något som är bra för miljön och som förhoppningsvis inspirerar vår bransch till ett större miljötänk känns bra. Att det nu också uppmärksammas inom förpackningsbranschen och att vi vinner ScanStar känns extra roligt, säger Annika Folkesson, vd på Arvid Nilsson, ett företag med säte i Kungälv som är en leverantör av fästelement till återförsäljare inom industri- och byggbranschen.

Juryns motivering lyder:

”Fler och fler varumärkesägare byter ut eller reducerar mängden plast i sina förpackningar. Det här är ett bra exempel från Arvid Nilsson som levererar spikar och skruvar till byggindustrin. Istället för att använda plast eller traditionella papperslådor har de tillsammans med det svenska företaget Apak utvecklat en vattentät papplåda som är förslutningsbar med med ett distinkt klickljud. Eco Box klarar tung belastning och tål det hårda utomhusklimatet i veckor tack vare den unika vikningen, den odelade botten och sidor i kombination med en laminerad yta. Den kan vikas, limmas, packas och förseglas med maskin.”

Förpackningsföretaget aPak AB knep även ytterligare ett pris i tävlingen med en brevliknande förpackningslösningen Protector Bags. Lösningen används för att transportera dörrkonsoller från svenska Volvo Group Trucks Operations och dess underleverantörer  till det belgiska centrallagret i Gent och vidare ut till kunder över hela världen. Förpackningen är både plastfri och helt återvinningsbar. Dess lätta konstruktion har bidragit till en halvering av transportkostnaderna.

Magnus Sidling är global account manager på aPak AB:

– Förpackningslösnignens ekonomiska, effektivitetsmässiga och miljömässiga vinster är imponerande, så imponerande att jag under liknande förutsättningar inte kan föreställa mig hur man skulle gå till väga för att göra lösningen grönare i framtiden.

Förpackningsorganisationen Scandinavian Packaging Association (SPA) står bakom tävlingen Scanstar som varje år utser Skandinaviens främsta förpackningslösningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: