Miljöboxen vinner pris

Miljöboxen eller Eco box som den heter på engelska hyllas i förpackningstävlingen Scanstar 2019.

Arvid Nilsson vinner tillsammans med förpackningsutvecklaren aPak AB  pris i tävlingen ScanStar 2019. Detta med bidraget Miljöboxen, en vattentålig förpackning i kartong. Apak AB knep även ytterligare ett pris.

Pack Sweden har tidigare berättat om Arvid Nilssons lansering av den vattentåliga kartongförpackningen Miljöboxen. Nu prisas Arvid Nilsson och aPak AB för förpackningen i tävlingen Scanstar 2019.

– Att vi gör något som är bra för miljön och som förhoppningsvis inspirerar vår bransch till ett större miljötänk känns bra. Att det nu också uppmärksammas inom förpackningsbranschen och att vi vinner ScanStar känns extra roligt, säger Annika Folkesson, vd på Arvid Nilsson, ett företag med säte i Kungälv som är en leverantör av fästelement till återförsäljare inom industri- och byggbranschen.

Juryns motivering lyder:

”Fler och fler varumärkesägare byter ut eller reducerar mängden plast i sina förpackningar. Det här är ett bra exempel från Arvid Nilsson som levererar spikar och skruvar till byggindustrin. Istället för att använda plast eller traditionella papperslådor har de tillsammans med det svenska företaget Apak utvecklat en vattentät papplåda som är förslutningsbar med med ett distinkt klickljud. Eco Box klarar tung belastning och tål det hårda utomhusklimatet i veckor tack vare den unika vikningen, den odelade botten och sidor i kombination med en laminerad yta. Den kan vikas, limmas, packas och förseglas med maskin.”

Förpackningsföretaget aPak AB knep även ytterligare ett pris i tävlingen med en brevliknande förpackningslösningen Protector Bags. Lösningen används för att transportera dörrkonsoller från svenska Volvo Group Trucks Operations och dess underleverantörer  till det belgiska centrallagret i Gent och vidare ut till kunder över hela världen. Förpackningen är både plastfri och helt återvinningsbar. Dess lätta konstruktion har bidragit till en halvering av transportkostnaderna.

Magnus Sidling är global account manager på aPak AB:

– Förpackningslösnignens ekonomiska, effektivitetsmässiga och miljömässiga vinster är imponerande, så imponerande att jag under liknande förutsättningar inte kan föreställa mig hur man skulle gå till väga för att göra lösningen grönare i framtiden.

Förpackningsorganisationen Scandinavian Packaging Association (SPA) står bakom tävlingen Scanstar som varje år utser Skandinaviens främsta förpackningslösningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Branschtävling för unga talanger

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Publicerat av: 

Återvunnen plast i ropet
för växande Tara Pac

Tara Pac satsar på att ligga i framkant med förpackningar av återvunnen plast. Innevarande år genomsyras av fokus på ökad säljkraft och ännu mer digital marknadsföring för företaget. Nya förpackningssegment som kosmetik och läkemedel är något de kommer att lägga lite extra fokus på.
– När du tänker på Tara Pac så ska du tänka miljövänliga förpackningar. Det är vårt största fokus och utmaning framöver, säger marknadschef Yasmine Ströberg.

Publicerat av: