Gop lanserar återvunnen plastskiva

Plastleverantören Gop börjar erbjuda en materialskiva riktad mot den grafiska industrin.

Ecoprint är en ny vit skummad skiva riktad mot den grafiska industrin. Skivan är delvis tillverkad av återvunnen polypropylen, PP.

Det nya materialet är till viss del tillverkad av återvunnen råvara. Enligt Gop är det något som länge har varit efterfrågat bland de skandinaviska printaktörerna, då hårdare krav ställs från marknaden att leverera trycksaker med fokus på hållbarhet, hög printkvalitet och låg vikt.

Martin Gut, produktutvecklare på Gop, säger att materialet är fritt från tillsatser, något som skapar goda förutsättningar för återvinning. Han säger vidare att koldioxidutsläppen är generellt låga vid tillverkning av polypropylen, och vid eventuell förbränning bildas endast koldioxid och vatten. Jämfört med andra liknande material väger PP mindre och är enklare att frakta, vilket resulterar i lägre transportkostnader och utsläpp.

– Vi är riktigt stolta över att vara den första leverantören i Sverige av skummad PP för den grafiska industrin.

Ecoprint kommer nu börja distribueras via Gop i Sverige, Norge och Danmark. Till att börja med kommer den vita skummade skivan finnas i lager i formaten 2x3050x1220 och 3x3050x1220 millimeter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: