Rekord med utställare på mässa

lis_lykke

Det ser ljust ut inför mässan i mitten av september enligt Lis Lykke, mässgeneral.

Den 18–19 september är det dags igen för Sign, Print&Pack-mässa i danska Odense. Pack Sweden tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför den stundande tryckmässan.

Sign, Print&Pack-mässan, som arrangeras vartannat år, har redan fler utställare än tidigare kan mässgeneral Lis Lykke avslöja.

– Under förra mässan slog vi rekord, både i antal besökare och utställare. Vi kan dessutom redan nu berätta att vi slagit rekord i antal utställare även i år.

I nuläget är utställare mitt i arbetet med att förbereda sin monterdesign och de senaste nyheterna som ska visas.

– Jag känner mig övertygad om att Sign, Print&Pack kommer bli årets stora händelse för alla som arbetar med kommunikation i både stora och små format – på papper, kartong, textil, plast, trä med mera. Även med lysande fasadskyltar eller digitala skärmar.

Flera höjdpunkter på mässan

Mässan kommer att bjuda på flera höjdpunkter för besökaren. Alla utställare har något som inspirerar, som kan göra verksamheten mer effektiv eller inspirera till ett nytt affärsområde, menar Lis.

– Mycket händer inom bläckstråletekniken, vilket kommer gå att uppleva på mässan. Förpackningar i mindre storlekar kommer också gå att se. Digital skyltning i butiksmiljöer växer mer och mer och på mässan finns det möjlighet att lära sig mer om detta under seminarium och i några montrar. Och jag skulle inte heller missa chansen att höra mer om hur man trycker med RGB-färger i CMYK-pressar.

Nyheter i år

Likt tidigare år kommer flera Danmarkspremiärer av produkter ske. Mässan kommer som vanligt vara en plats för den grafiska branschen att mötas och träffa olika leverantörer på en och samma plats, säger Lis.

– I år kan man höra mer om 3d-utskrift. Vad är möjligt, vilka är utmaningarna och vem är det verkligen intressant för? Det kommer även finnas robotar i utställningen. I dag finns dessa redan i produktionsmiljöer och det kommer bara att växa. Det raderar några ”tunga jobb” för att skapa plats för nya, berättar Lis och tillägger:

– Ett annat område som får fokus under mässan är dekor och upcycling*. Det går i miljöns tecken, som är ett hett ämne just nu.

Chans att skapa nya kontakter

Under mässdagarna hålls seminarium på två scener med två olika inriktningar – kreativitet och business. Lis hoppas att utställare och besökare får med sig en rad nya kontakter som de inte annars hade mött.

– Seminarierna är en viktig del av mässan, så jag hoppas att besökarna tar sig tid att besöka scenerna och berikas med ny inspiration, eller bara få bekräftelse på att man är på rätt väg, säger Lis och avslutar:

– Om besökarna lämnar mässan med användbar inspiration om ny teknik, vad den kan användas till och om den kan bidra till utveckling för den enskilde besökaren. Då skulle min önskan vara uppfylld. 

Här anmäler du dig gratis till mässan.

 

 

* Upcycling innebär att man omvandlar avfall till produkter av ännu högre värde än det hade innan. Produkten blir något nytt, istället för att den nedgraderas till något sämre i varje återvinningssteg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *