Tre vinnande förpackningar för Smurfit Kappa

Tre vinnande förpackningslösningar för olika ändamål. Det kan Smurfit Kappa stoltsera med i 2019 års Worldstar Awards. 

När årets Worldstar Awards korade innovativa och hållbara förpackningslösningar vann förpackningsföretaget Smurfit Kappa med tre av sina lösningar. Den första produkten var för ett livräddande dialyskit. ”Inte en droppe spill” beskrivs som en säker men lättöppnad förpackning. Den har rundade hörn för att skydda innehållet – femliterspåsar med dialyslösning.

Det andra priset fick företaget för en leksakslåda, Cardboard Castle. En förpackning för användning i e-handeln. Lådan fyller dels sin funktion som förpackning, dels kan den förvandlas till ett slott för att ge konsumenten en extra upplevelse.

En förpackning som eliminerar behovet av plast gav det tredje priset. Förpackningen riktad mot fordonsindustrin heter ”Packade som sardiner”, och döljer en lättmonterad insats på insidan.

– Vi arbetar med kunder från många olika sektorer för att ta fram hållbara förpackningar som levererar mot ett antal punkter. Jag är stolt över de talangfulla och kreativa människorna bakom dessa produkter, säger Zdeněk Suchitra, chef för Smurfit Kappa i Tjecken och Slovakien i ett uttalande.

Den årliga WorldStar-tävlingen anordnas av World Packaging Organisation. Årets tävling lockade 319 bidrag från 34 länder.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord med utställare på mässa

Den 18–19 september är det dags igen för Sign, Print&Pack-mässa i danska Odense. Pack Sweden tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför den stundande tryckmässan som bland annat bjuder på förpackningar i mindre storlekar.

Publicerat av: