Bosch säljer affärsområdet inom förpackning

Tillverkaren av förpackningsmaskiner, tyska Bosch Packaging Technology, har sålts. Ett globalt investmentbolag blir nya ägare.

Försäljningen beräknas vara helt i lås vid årskiftet. Det rör sig om Bosch, världens största underleverantör till fordonsindustrin som har beslutat att sälja sitt affärsområde inom förpackning. Denna affärsdel är framför allt inriktad på tillverkning av förpackningsmaskiner till bland annat livsmedels- och läkemedelsbranschen. Den nya ägaren blir det globala investment- och rådgivningsbolaget CVC Capital Partners som idag har 24 kontor i Europa, Asien och USA. Köpesumman kring försäljningen kommer inte avslöjas, meddelar parterna i ett i ett pressmeddelande.

Bosch Packaging Technology som företaget verkar under på förpackningssidan omsätter cirka 1,3 miljarder euro – 6 100 anställda i 15 länder med huvudkontoret beläget i tyska Waiblingen. Verksamheten kommer efter försäljningen att bedrivas på nuvarande vis, som en sammanhållen koncern.

Stefan König, vd på Robert Bosch Packaging Technology, säger i ett pressmeddelande att affären innebär en enorm möjlighet för den framtida tillväxten.

– På bara knappt två år ändrade vi helt vår strategi. Det innefattar att arbeta med ett helt nytt sortiment av smarta och hållbara process- och förpackningstekniker. Detta gör att vi kan erbjuda våra kunder ännu mer attraktiva produktlösningar och tjänster i framtiden. Våra kunder och våra ägare kommer att kunna dra nytta av de framsteg vi har gjort.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vd:n på FTI lämnar

I början av förra året tillträdde Håkan Ohlsson som vd för branschorganisationen…