Grönt ljus för fettresistenta förpackningspapper

Coralpack kan till exempel användas för att slå in hamburgare och andra fetthaltiga snabbmatsprodukter.

Ja till kompostering. Det omdömet ger TÜV Austria till Ahlstrom-Munksjö som har certifierats för sina fettresistenta förpackningspapper, Coralpack.

Ahlstrom-Munksjö har fått motta certifieringarna OK Compost Home och OK Compost Industrial från den österrikiska kontrollorganisationen TÜV. Det avser hela produktsortimentet Coralpack som består av fettresistenta förpackningspapper. En fjäder i hatten för företaget vilket betyder att Coralpack går att kompostera hemma och i industrianläggningar.

Olika ytvikter och versioner för s

Coralpack används för att omsluta fetthaltiga livsmedelsprodukter som smör och margarin, snabbmatsprodukter och mikrovågspopcorn. Produktlösningen skyddar maten liksom reducerar fettfläckar på olika matförpackningar. Enligt Ahlstrom-Munksjö är deras produkter fria från giftiga ämnen såsom PFAS och PFOA som är smuts-, fett-, och vattenavstötande kemikalier. I sortimentet finns papper i vita eller oblekta versioner som har en ytvikt från 30 till 90 gram per kvadratmeter, med eller utan våtstyrka.

TÜV Austria är en österrikisk kontrollorganisation.

Ahlstrom-Munksjö skriver i ett pressmeddelande att certifieringen gör det enklare för Ahlstrom-Munksjös kunder att använda OK Compost-märkningen för sina slutprodukter, oavsett om de är tillverkare av förpackningsmaterial eller varumärkesägare.

En erkänd EU-standard

OK Compost-certifieringen är internationellt erkänd i enlighet med EU-standarden EN13432. Standarden avser krav som ställs på förpackningar som är återvinningsbara genom kompostering och biologisk nedbrytning. Testerna av Coralpack gjordes i ett oberoende laboratorium som är certifierat och ackrediterat i enlighet med ISO 17025.

”Extremt stolta”

Raphaël Bardet, chef för affärsenheten Food inom affärsområdet Specialties:

– Vi är extremt stolta över OK Compost-certifieringen. Ahlstrom-Munksjö är ett av de första företagen som får den här certifieringen för sina kunder som använder fettresistenta förpackningspapper. Initiativet är perfekt förenligt med Ahlstrom-Munksjös målsättning att utveckla lösningar för en mer hållbar vardag.

Det globala företaget erbjuder fiberbaserade produkter och lösningar inom en rad områden. Förutom Coralpack tillverkar Ahlstrom-Munksjö många specialpapper avsedda för hållbar förpackning av livsmedel, bakprodukter och andra industriella tillämpningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: