Vodkaföretag introducerar pappersflaska på svensk musikfestival

När Absolut visar upp sig med en bar, under namnet Nedbrytningsbar, på festivalen Way out west visar de upp sitt senaste alster inom förpackningsdesign. En prototypflaska som till största del är gjord av papper.

Absolut intar musikfestivalen Way out west med att visa upp en prototypflaska gjord till största delen av papper.

Företaget Absolut skriver i ett pressmeddelande att de arbetar på flera fronter för att minska sin miljöpåverkan. Ett led i detta är på förpackningssidan. Vodkaföretaget har inlett ett samarbete med den danska tech startupen Ecoxpac för att ta fram en flaska gjord av papper.

Samarbetar med start up

Företaget Ecoxpac ägs av pappersföretaget Billerud Korsnäs och plastförpackningsproducenten Alpla. Pappersflaskan får sin debut på musikfestivalen Way out west i Göteborg där Absolut för andra året i rad är officiell vodkaleverantör. Pia Hägglöf, Senior brand manager på Absolut:

– Vårt gedigna hållbarhetsengagemang är något som vi i allra högsta grad har gemensamt med Way Out West, vilket gör festivalen till den perfekta platsen för att lansera projektet. Sverige är den första marknaden där konsumenter får uppleva Absoluts nya förpackning, och att det är just Way Out Wests besökare som får göra det känns helt rätt.

Prototyp under utveckling

Louise Werner som är chef för Absoluts affärsområde kring framtida förpackningar säger att flaskan de kommer presentera på festivalen fortfarande är på prototypstadiet. Resan ska fortsätta mot en flaska som består av 100 procent biobaserat material, för i nuläget har flaskan en tunn barriär av plast.

– Målet på sikt är att även denna del ska bli helt biobaserad. Vi vet att det är en bit kvar men detta är ett steg vi måste ta för att komplettera vår förpackningsportfölj, säger Louise Werner.

Musikfestivalen Way out west pågår 8-10 augusti.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vd:n på FTI lämnar

I början av förra året tillträdde Håkan Ohlsson som vd för branschorganisationen…