Toppbetyg i flexoflöde

Marvacogänget på produktionsenheten i Sunne är flexocertifierade och de gjorde det med bravur.

Prepressleverantören Marvacos enhet i Sunne tilldelas ett toppresultat efter att ha synats i sömmarna i Flint Groups certifieringsprogram FlexoExpert.

Certifieringsprocessen har som mål att förfina arbetsprocesser och flöden i tillverkningen av stabila och repeterbara tryckformar. Det handlar om Flint Groups certifieringsprogram FlexoExpert och stegen som gås igenom innefattar utvärdering, implementation och träning samt en granskning för för att få certifiering. På respektive produktionsställe sträcker sig granskningen normalt över ett halvårs tid. Marvacos produktionsställe i Sunne har genomgått certifieringsprogrammet. Och det blev ett toppresultat, globalt sett:

– Marvaco lyckades med en av de högsta poäng ett reproföretag kan få vid en första certifiering, säger Friedrich von Rechteren, Global commercial VP på Flint Group.
Marvaco övriga produktionsenheter i Norden, totalt har de sju, har även påbörjat certifieringsprocessen. Marvacos tre enheter för klichétillverkning är samtidigt igång med ett standardiseringsprogram för klichétillverkning. Målet är att få en FlexoExpert-certifiering på samtliga enheter.

Jan Viberg, General Manager Marvaco AB säger att många medarbetare i företaget har varit med och bidragit till Flint Groups toppnotering, men det huvudsakliga och mest dedikerade arbetet har gjorts av klichéoperatörerna. De har stått för att implementera programmet i den ordinarie kvalitetsprocessen och därigenom förfinat den ytterligare.

– Naturligtvis är vi mycket stolta över resultatet, och vi har alltid hört från våra underleverantörer men även kunder att vår Sunne enhet håller en mycket hög standard som nu glädjande även blivit officiellt verifierad. FlexoExpert programmet kommer användas som en gemensam plattform för att uppnå samma kvalitetsnivå på samtliga Marvaco enheter med klichéproduktion”

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord med utställare på mässa

Den 18–19 september är det dags igen för Sign, Print&Pack-mässa i danska Odense. Pack Sweden tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför den stundande tryckmässan som bland annat bjuder på förpackningar i mindre storlekar.

Publicerat av: