Globalt förpackningsföretag
förkovrar sig i Sunne

Westrocks chefer på plats i Sunne.

Företaget Westrock väljer den grafiska designskolan Brobygrafiska för en fyradagars utbildning i flexografi.

Det globala förpackningsföretaget Westrock, med huvudkontor i Atlanta, Georgia, har valt att förlägga fyra utbildningsdagar i Sunne på Brobygrafiska. Företaget står inför nyinvesteringar och utbildar prepresschef, produktionschef och en marknadschef i flexografi, skriver Brobygrafiska i ett pressmeddelande. I Brasilien har Westrock 2 200 anställda och de har en integrerad struktur med 54 000 hektar skog för produktion av fibrer, en pappersproduktionsenhet och fyra korrugerade kartongkonverteringsanläggningar. Avdelningen i Porto Feliz nära Sao Paolo har cirka 300 anställda. Vad är det då som lockar med den grafiska designskolan i Sunne, Värmland?

– Vi väljer Brobygrafiska för att det är en koncentration av kompetens och utrustning som är unik, vi får tillfälle att testa i tryckpressen och simulera på ett annat sätt vi inte kan i full produktion, säger Sergio Ivanco, marknadschef hos WestRock.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: