Förpackningscenter på gång

Metsä Boards design- och utvecklingscenter är planlagt att stå färdigt under 2020.

Metsä board meddelar att de kommer att etablera ett nytt design- och utvecklingscenter för att kunna skapa framtidens kartong- och förpackningslösningar.

Anläggningen går under namnet Paperboard and Packaging Excellence Centre och kommer att upprättas i Äänekoski i Finland. Metsä Board, som ingår i Metsä Group, kommer i centret att kombinera avancerad förpackningsdesign med forskning och utveckling för att ta fram nya kartong- och förpackningslösningar. Platsen kommer att omfatta kontor, ett laboratorium, resurser för forskning och utveckling samt en designstudio med modern teknik för förpackningar, samt ett center för kundrespons.

– Det nya Excellence Centre kommer att möjliggöra en lång rad samarbeten, speciellt inom området holistisk design, längs hela värdekedjan. Vi kommer att kunna arrangera workshops inom förpackningsdesign och innovationsdagar tillsammans med våra kunder och partners för att visa hela potentialen av våra lätta kartongprodukter av färskfiber, säger Sari Pajari, sälj- och verksamhetsansvarig på Metsä Board, i ett pressmeddelande.

Centret är perfekt beläget i ett världsunikt bioekonomiskt ekosystem. På området finns många verksamheter inklusive Metsä Groups nästa generations bioproduktfabrik, Metsä Boards kartongbruk, Pro Nemus besökscenter och en demonstrationsanläggning för Metsä Spring och japanska Itochu Corporation där produktion av textilfiber startas i slutet av 2019.

Metsä Board har satt upp målet att förpackningscentret  ska vara i drift under 2020. Beläget i området finns många andra verksamheter inklusive Metsä Groups bioproduktfabrik, Metsä Boards kartongbruk, Pro Nemus besökscenter och en demonstrationsanläggning för Metsä Spring och japanska Itochu Corporation där produktion av textilfiber startas i slutet av 2019.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord med utställare på mässa

Den 18–19 september är det dags igen för Sign, Print&Pack-mässa i danska Odense. Pack Sweden tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför den stundande tryckmässan som bland annat bjuder på förpackningar i mindre storlekar.

Publicerat av: