Först med vattentålig kartongförpackning till byggindustrin

Kungälvsföretaget Arvid Nilsson, en leverantör av fästelement till industri- och byggbranschen, satsar på att leverera sina produkter i en vattentålig kartonglåda.

Arvid Nilsson AB fasar ut plastförpackningen genom att lansera en ”Miljöbox”.

Enligt Arvid Nilsson AB är de först ut i branschen med en vattentålig och återvinningsbar förpackning i kartong som kan sorteras som pappersförpackning i återvinningen.

– Vi vill ta vårt miljöansvar och samtidigt göra något som ingen annan i branschen gjort innan oss. Det var så idén om att ta fram en återvinningsbar och vattentålig förpackning i kartong föddes”, säger vd:n Annika Folkesson.

I byggbranschen efterfrågas en förpackning som tål vatten, fukt och kyla. Det är behov som Arvid Nilsson vill möta, dock inte genom att erbjuda plastförpackningar. De lanserar nu en vatten- och temperaturtålig kartongförpackning, ”Miljöbox”. Tillverkningen sker med förnybara råvaror från den svenska skogsindustrin.

– Att kunna erbjuda marknaden en hållbar lösning som ökar vår och våra kunders lönsamhet, samtidigt som miljöpåverkan minskas, känns otroligt bra.Vår förhoppning är att branschen ska förstå vikten av att använda hållbara material och ta chansen att påverka i rätt riktning. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, säger Annika Folkesson.

Förpackningskonstruktionen som är återförslutningsbar bygger på vikta kanter och en hel botten, samt en laminerad yta som gör att vatten och fukt inte kan tränga in i kartongen.

Arvid Nilsson AB med bas i Kungälv är en leverantör av fästelement till återförsäljare inom industri- och byggbranschen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: