Marabu sätter färg på livsmedelsförpackningar

Marabu utlovar en explosion av möjligheter för screen-, digital- och tampongtryck när de ställer ut på Fespa-mässan i München. I sortimentet finns bland annat en serie lågmigrerande screentrycksfärger för livsmedelsförpackningar.

Den lågmigrerande färgserien Ultra Pack UVFP uppfyller kraven för att trycka livsmedelsförpackningar.

Lågmigrerande färger används i allt större utsträckning vid tryckning av livsmedelsförpackningar, för att eliminera risken för kontaminerad mat och att människors hälsa påverkas. Livsmedelsförpackningar har i dag också höga krav på sig att skydda innehållet och ha en iögonfallande design som får konsumenten att köpa produkten.

Uppfyller standarder

Enligt Marabu uppfyller deras serie med lågmigrerande uv-härdande screentrycksfärger, Ultra Pack UVFP, dessa funktioner och de strikta säkerhetsstandarderna för livsmedelsindustrin. Färgerna kan användas till migrationskänsliga material såsom polyeten-och polypropen. Färgserien torkar också snabbt och kan uppnå tryckhastigheter upp till 4 000 objekt per timme. Ultra Pack UVFP demonstreras under Fespa-mässan, 14-17 maj i München.

Stort sortiment

Marabu gör det möjligt för kunder att byta ut sina originalbläck.

Företaget ringar in sin mässutställning som ”En explosion av möjligheter” där företaget kommer att visa omfattande färger för både grafiska och industriella applikationer inom screen-, digital- och tampongtryck. Det rör sig om färger som kan användas för tryck på bland annat förpackning, glas, plast och känsliga produkter som leksaker och kosmetika.

I ett urval på mässan kommer Marabu kommunicera ut sitt Switch it-koncept med alternativa bläck till maskinleverantörernas originalbläck. En nyhet inom dessa tredjepartsbläck är det lösningsmedelsbaserade bläcket Mara Jet DI-TV som är speciellt framtaget för alla Roland DG:s storformatsskrivare som är konfigurerade med TrueVis-bläck.

 

Vattenbaserad tryckfärg

Enkomponentsfärgen Mara Tech MGO passar till tampongtryckt glas och metall.

De visar även enkomponentsfärgen Mara Tech MGO för glasbehållare, planglas och metall, samt diverse produkter inom uv-härdande inkjetbläck – och screentrycksfärg.

Det blir också visning av marknadens allra första vattenbaserade tampongtrycksfärg. Enligt Marabu har tryckfärgerna visat utmärkta resultat gällande vidhäftning, täckkraft och motståndskraft gentemot yttre påverkan. Dessa utmärkande drag gör att färgerna kan användas till känsliga applikationer såsom leksaker i trä, ABS och polypropen.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *