Falskartonger i ny tappning

MetsäBoard Pro FBB OBAfree är en av produkterna i företagets portfölj med falskartonger som har fått en förbättrad kvalitet.

Metsä Board har spetsat till sin produktportfölj med falskartonger. Förutom att materialen har blivit lättare så har företaget satsat på fler visuella egenskaper.

Den förnyade portföljen är framtagen för att hjälpa varumärkesägare och förpackningstillverkare att möta de stora förpackningsfrågorna; spara resurser, minska klimatavtryck och garantera produktsäkerhet. Falskartongerna, som omfattar fem produkter i sortimentet, har fått en ökad prestanda för användning till mer krävande slutapplikationer. Det kan avse livsmedel, skönhetsmedel, hälsoprodukter eller lyxförpackningar liksom grafiska applikationer, enligt Metsä Board.

MetsäBoard Pro FBB Bright har förbättrats för användning till lätta förpackningar.

– Framtidens förpackning handlar om att skapa bättre upplevelser av varumärket med mindre miljöpåverkan. Det är viktigt att vi hela tiden utvecklar nya lösningar för att göra förpackningen ännu säkrare och miljömässigt hållbar. Exempelvis har förbättringar av vår nya högutbytesmassa möjliggjort ännu bättre kartongprodukter vilket i sin tur ger ökade möjligheter med lättare förpackningar för varumärkesägare”, säger Ari Kiviranta, direktör inom utveckling på Metsä Board.

I sortimentet finns bland annat MetsäBoard Pro FBB OBAfree som enligt företaget har fått en förbättrad kvalitet utan optiskt vitmedel och har en hög naturlig ljushet kombinerad med utmärkt tryckkvalitet.

En annan är MetsäBoard Pro FBB Bright. Det är en falskartong med hög vithet på båda sidor för många applikationer. Den nya produkten ger större möjligheter till lätta förpackningar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Milstolpe för Bobst

"Teknik som kommer att revolutionera flexobranschen" stod det i inbjudan till Bobsts…

Sjösätter kunskapssajt om etikettryck

Heidelberg och dotterbolaget Gallus sjösätter en sajt som ska ge tryckaren all möjlig expertis och kunskap om etikettryck.
– Vi har konstaterat att det fattas oberoende informationskällor som kan vara till fördel för både etikettköpare, etikettproducenter och leverantörer till branschen, säger Rickard Rafstedt på Heidelberg.

Publicerat av: 

Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: