Helsingborgsföretag gör debut i USA

Flexibla rivförpackningar från Ecoclean används till det amerikanska varumärket Essential Pour.

Dryckesförpackningar från Ecoclean gör sitt första inträde på den amerikanska marknaden. Det är livsmedelsföretaget Country Pure Foods som har bestämt sig för att använda den aseptiska och flexibla förpackningen till sina fruktjuicer.

Jucievarumärket Essential Pour får sin nya kostym med hjälp av Ecocleans enliters Air septic-förpackningar. Fruktjucierna och fruktkoncentraten finns i smaker som äpple, tranbär och apelsin och tillverkas av livsmedelsföretaget Country Pure Foods i Akron, Ohio.

Utöver själva förpackningsleveranserna tillkommer specialutvecklad utrustning, till exempel en fyllningsmaskin som kan fylla 7 500 Ecoleanförpackningar i timmen. Själva förpackningarna levereras på rulle, steriliserade och fyllningsklara, från Ecoleans anläggningar.

Det Helsinborgsbaserade företaget skriver i ett pressmeddelande att Ecolean-förpackningarna väger lätt – omkring hälften så mycket som liknande traditionella förpackningar på marknaden. Förpackningarna består till 35 procent av krita och kan användas i mikrovågsugn eftersom de inte innehåller aluminium. Det handlar om en rivförpackning som har ett luftfyllt handtag att hålla i, och som gör den enkel att greppa och hälla med. Förpackningen kan även återförslutas med en så kallad Snapquick-förslutning. Enligt tillverkaren passar förpackningslösningen för både livsmedelsindustrin och detaljhandeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vd:n på FTI lämnar

I början av förra året tillträdde Håkan Ohlsson som vd för branschorganisationen…