De lanserar sugrör av papper

Ahlstrom-Munksjös nya produkt CelluStraw är en fiberbaserad lösning.

Ahlström-Munksjö har tagit fram ett alternativ till plastsugrör – en fiberbaserad lösning för kalla drycker.

Ahlstrom-Munksjö, som erbjuder fiberbaserade material och lösningar, lanserar CelluStraw och hakar på trenden att fasa ut engångssugrör i plast i konsumentprodukter. Produkten är en fiberbaserad lösning för sugrör i papper.

Företagets nya sortiment CelluStraw omfattar specialpapperskvaliteter som tagits fram speciellt för inner- och ytterskikten i papperssugrör. Enligt Ahlström-Munksjö passar materialet snabba konverteringsmaskiner samtidigt som det har god våtstyrka och mekanisk tålighet vilket ska garantera att sugrören hålls i gott skick efter konverteringen.

Papperssugrören klarar tillräckligt lång tid i kontakt med vätska innan de mjuknar. Rekommendationen är att de används i kalla drycker. Produkten tillverkas av naturfibrer från hållbara källor och är ett förnybart och livsmedelssäkert material, enligt företaget.

Robyn Buss, direktör för försäljning och marknad i Nordamerika inom afffärsområdet speciallösningar, säger i ett pressmeddelanxe att eftersom anläggningarna i Nordamerika har anslutit sig till Ahlstrom-Munksjös globala plattform, så har de också blivit bättre anpassade för att stödja hållbarhetsinitiativ av detta slag.

– För marknaden för papperssugrör har vi en global teknikplattform bestående av anläggningar i Europa och USA. Detta samarbete är ytterligare ett exempel på den potential för synergieffekter i verksamheten som vi har för avsikt att dra nytta av.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Milstolpe för Bobst

"Teknik som kommer att revolutionera flexobranschen" stod det i inbjudan till Bobsts…

Sjösätter kunskapssajt om etikettryck

Heidelberg och dotterbolaget Gallus sjösätter en sajt som ska ge tryckaren all möjlig expertis och kunskap om etikettryck.
– Vi har konstaterat att det fattas oberoende informationskällor som kan vara till fördel för både etikettköpare, etikettproducenter och leverantörer till branschen, säger Rickard Rafstedt på Heidelberg.

Publicerat av: 

Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: