De lanserar sugrör av papper

Ahlstrom-Munksjös nya produkt CelluStraw är en fiberbaserad lösning.

Ahlström-Munksjö har tagit fram ett alternativ till plastsugrör – en fiberbaserad lösning för kalla drycker.

Ahlstrom-Munksjö, som erbjuder fiberbaserade material och lösningar, lanserar CelluStraw och hakar på trenden att fasa ut engångssugrör i plast i konsumentprodukter. Produkten är en fiberbaserad lösning för sugrör i papper.

Företagets nya sortiment CelluStraw omfattar specialpapperskvaliteter som tagits fram speciellt för inner- och ytterskikten i papperssugrör. Enligt Ahlström-Munksjö passar materialet snabba konverteringsmaskiner samtidigt som det har god våtstyrka och mekanisk tålighet vilket ska garantera att sugrören hålls i gott skick efter konverteringen.

Papperssugrören klarar tillräckligt lång tid i kontakt med vätska innan de mjuknar. Rekommendationen är att de används i kalla drycker. Produkten tillverkas av naturfibrer från hållbara källor och är ett förnybart och livsmedelssäkert material, enligt företaget.

Robyn Buss, direktör för försäljning och marknad i Nordamerika inom afffärsområdet speciallösningar, säger i ett pressmeddelanxe att eftersom anläggningarna i Nordamerika har anslutit sig till Ahlstrom-Munksjös globala plattform, så har de också blivit bättre anpassade för att stödja hållbarhetsinitiativ av detta slag.

– För marknaden för papperssugrör har vi en global teknikplattform bestående av anläggningar i Europa och USA. Detta samarbete är ytterligare ett exempel på den potential för synergieffekter i verksamheten som vi har för avsikt att dra nytta av.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Färgglad och brandklassad specialkartong på Fespa

Re-board Technology visar upp sina olika typer av robusta materialskivor på Fespa. Specialkartongen finns i både nya färger och olika typer av brandklasser.
– Det här är ganska nischade grafiska produkter för ganska avancerade varumärkestillämpningar, säger företagets vd Gustaf Redin.

Publicerat av: