EFI förvärvas av investmentbolag

Bill Muir, vd för EFI, ser möjligheter med förvärvet för EFI:s aktieägare.

EFI, kända för sina digitaltrycks- och programvarulösningar, ser ut att förvärvas av ett dotterbolag till Siris Capital Group. Transaktionen förväntas uppgå till runt 1,7 miljarder dollar.

Siris är ett investmentbolag som har sitt fokus på att investera och skapa värde i teknikföretag som står inför teknikövergångar. Avtalet gällande förvärvet av EFI (Electronics for imaging) värderas till 1,7 miljarder, och styckpriset på aktien hamnar 37 dollar per styck. EFI:s styrelse har godkänt avtalet men har dock möjlighet att hämta in alternativa förvärvsförslag från andra intressenter under de närmaste 45 kalenderdagarna.

– Vi tror att denna affär ger överlägsenhet och omedelbart värde åt våra aktieägare och som samtidigt ger oss en partner som kan addera strategisk och operativ expertis till vår verksamhet”, säger Bill Muir, vd för EFI i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi är glada att kunna samarbeta med Siris i högsta grad erfarna team i denna nästa tillväxtfas för EFI.

Frank Baker, en av Siris medgrundare säger att  EFI står i framkant i den digitala övergången av bildframställning och printbranschen, understött av ett starkt programvaruarv och en innovationskultur.

– Vi tror att EFI, i och med partnerskapet med Siris, kommer att vara väl positionerade för att fånga transformationsmöjligheterna i samband med ökat genomslag av digital inkjet, industriell automation och mjukvaruaktivering. Vi ser fram emot att samarbeta med ledningen för att hjälpa bolaget att nå sina strategiska mål.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Milstolpe för Bobst

"Teknik som kommer att revolutionera flexobranschen" stod det i inbjudan till Bobsts…

Sjösätter kunskapssajt om etikettryck

Heidelberg och dotterbolaget Gallus sjösätter en sajt som ska ge tryckaren all möjlig expertis och kunskap om etikettryck.
– Vi har konstaterat att det fattas oberoende informationskällor som kan vara till fördel för både etikettköpare, etikettproducenter och leverantörer till branschen, säger Rickard Rafstedt på Heidelberg.

Publicerat av: 

Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: