Tillverkare av fibertråg ökar kapaciteten

Rottneros Packaging tillverkar tråg som främst är avsedda för livsmedel.

Rottneros Packaging har efter flytten till nya lokaler dragit igång produktionen av formpressade tråg. Tillverkaren i Sunne räknar med en produktionskapacitet som uppgår till mellan 50 och 80 miljoner tråg per år.

Nils Hauri, Rottneros Packagings chef för innovation och strategiska projekt.

2018 flyttade Rotttneros Packaging in i en ny fabrik i Sunne och gjorde samtidigt en total investering på runt 45 miljoner kronor. Huvudsakligen handlar investeringen om ett anpassat system för att bereda massa samt fyra maskiner för tillverkning av tråg.

Används för livsmedel

Enligt Rottneros Packaging är trågen främst avsedda för livsmedel samt som ersättning för engångsartiklar i plast, men även för elektronikprodukter och andra komponenter. Produkterna tillverkas med eller utan barriär och är gjorda av förnybar svensk skogsråvara samt helt fria från PFAS, högflourerade ämnen. Produkterna är återvinningsbara som pappersförpackningar.

Har startat treskift

– Det är en mycket spännande utveckling som har skett inom Rottneros Packaging och utifrån efterfrågan på marknaden ser vi att det ligger helt rätt i tiden med hållbara produkter. Parallellt med byggnationen av fabriken har vi förstärkt organisationen och vi är nu bemannade för produktion i treskift samt en fortsatt utveckling av verksamheten” säger Nils Hauri, Rottneros Packagings chef för innovation och strategiska projekt, i ett pressmeddelande.

Den sista i raden av maskiner beräknas vara i drift i slutet av 2019. Rottneros Packaging räknar med att kunna producera 50-80 miljoner tråg, beroende på trågens storlekar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord med utställare på mässa

Den 18–19 september är det dags igen för Sign, Print&Pack-mässa i danska Odense. Pack Sweden tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför den stundande tryckmässan som bland annat bjuder på förpackningar i mindre storlekar.

Publicerat av: