Billerud Korsnäs ingår samarbete för att lansera pappersflaskor

Utvecklingen av EcoXpacs pappersflaska ska ta fart genom ett samarbete mellan Billerud Korsnäs och plastkoncernen Alpla.

Billerud Korsnäs växlar upp utvecklingen av en biobaserad pappersflaska. Nu bildar de ett joint venture med plastföretaget Alpla, och blir lika stora ägare i det danska företaget Ecoxpac.

Pappers- och förpackningsleverantören Billerud Korsnäs och förpackningsföretaget Alpla gör gemensam sak för att påskynda utvecklingen av ern biobaserad och återvinningsbar pappersflaska. Genom att bilda ett joint venture kommer de när affären är klar äga lika stora delar av Ecoxpac, en tillverkare av pappersflaskor i Danmark.

I nuläget är Billerud Korsnäs majoritetsägare och har varit aktieägare i företaget sedan 2015. Billerud Korsnäs har varit drivande i utvecklingen av pappersflaskan. Projektet startades av Ecoxpac 2010, och har pågått i samarbete med Carlsberg Group sedan 2015. Den första prototypen av en pappersflaska, Green Fiber Bottle, presenterades av Carlsberg i slutet av 2016. Sedan dess har flaskan befunnit sig i en testfas. Målet i sikte är att lansera produkten och att skala upp produktionen.

– Frågan är inte ”om”, utan ”hur snart” vi kommer att kunna introducera en helt biobaserad och återvinningsbar pappersflaska på marknaden. När vi gör det kommer det att möjliggöra ett betydande skifte i konsumentbeteende globalt, säger Petra Einarsson, vd och koncernchef på Billerud Korsnäs.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *