Fusion klar i Arlöv –
Frontpac förvärvar Antpac

 

Martin Enocson tar vd-positionen i både Frontpac och Antpac.

Arlövsföretagen FrontPac och Antpac går samman och bildar en förpackningsverksamhet som kan ta sig an såväl små som stora uppdrag.
– Vi kompletterar varandra väl, säger Frontpacs vd Martin Enocson som även tar vd-posten i Antpac.

De båda förpackningsföretagen i Arlöv, Frontpac och Antpac fusioneras. FrontPac förvärvar samtliga aktier i Antpac och sammanslagningen sker omgående.

Foto: André de Loisted

Varför känner ni att den här sammanslagningen är rätt väg att gå?

– Vi kompletterar varandra väl. Och även när det gäller våra produktionsprocesser där vi kan dra fördelar av varandra, säger Martin Enocson, vd på Frontpac och radar upp exempel på hur de båda företagen kommer att komplettera varandra och bli en större helhetsleverantör.

Bägge bolagen är verksamma inom offsettryckta wellförpackningar, men Antpac har i dag inget eget tryckeri, men det har Frontpac. Vidare producerar de vanligen större volymer till skillnad mot Antpac som haft fokus på mindre volymer.

Tillverkningen kommer att fortsätta i båda företagens fabriker och på sikt är målet att fortsätta växa i Sverige, trygga arbetstillfällen och fortsätta att investera i ny teknik. Martin Enocsson berättar vidare att företagen tillsvidare kommer att behålla sina respektive namn. Däremot går Enocsson in som vd i båda bolagen.

Tillsammans kommer bolagen omsätta närmare 300 miljoner kronor och leverera förpackningar i 25 länder med 150 medarbetare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *