Läskjättens nya burkdesign

De nya läskburkarna kommer ut i den svenska handeln under april månad.

Efter att ha haft samma modell i 47 år lanserar Coca-Cola greppvänligare och långsmala läskburkar med uppdaterad design.

Förändringen avser burksortimentet 330 milliliter för dryckerna Coca-Cola, Fanta, Sprite och Bonaqua. Enligt läskjätten har moderniseringen av burken inneburit en stor investering och omfattande arbete med att avveckla den gamla produktionslinjen och få den nya på plats.

Nästan 90 procent av all dryck som säljs i Sverige av Coca-Cola european partners produceras i i Jordbro utanför Stockholm. Den nya linjen producerar 28 burkar i sekunden, motsvarande 102 000 burkar per timme. Burken som nu har blivit långsmal har även fått en uppdaterad design.

– Vi gläder oss åt att introducera det här nya formatet. I Sverige har vi haft samma modell på burkarna i 47 år och vi tror att den här nya, eleganta och mer greppvänliga förpackningen kommer att falla många i smaken. På andra marknader där de nya burkarna lanserats har de blivit populära och många föredrar den långsmala modellen, säger Samantha Walker, marknadsdirektör på Coca-Cola European Partners i Sverige.

Olivia Enquist, marknadsdirektör på Coca-cola AB säger att den nya designen ligger i linje med företagets globala strategi.

– Den ikoniska röda färgen på Coca-Cola original taste blir mer framträdande även på Coca-Cola zero sugar. Tanken är att föra fram att de har samma goda smak, men där konsumenten kan välja med eller utan socker.

De nya burkarna kommer ut i såväl dagligvaruhandeln som servicehandeln i början av april.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vd:n på FTI lämnar

I början av förra året tillträdde Håkan Ohlsson som vd för branschorganisationen…

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]