Chef på Tetra Pak tar vd-post

Monica Gimre är Sidel Groups nya vd.

Monica Gimre blir ny vd för Sidel Group som ingår i den svenska Tetra Laval-koncernen.

För närvarande är Monica Gimre vice vd för Tetra Paks affärsområde Processing Systems i Tetra Pak, och hon har också en post i Tetra Paks globala ledningsgrupp sedan 2016. Innan dess har hon haft en rad chefsbefattningar inom Tetra Pak. Från och med 1 juli tar hon över som ny vd och koncernchef för Sidel Group. Det sker efter att Sam Strömerstén beslutat sig för att gå i pension efter 36 år som verksam inom Tetra Laval-koncernen.

Sidel Group är en leverantör av maskinutrustningar, designlösningar och tjänster för pet-, metall- och glasförpackningar till hygienprodukter livsmedels- och dryckesprodukter.

Sidel har cirka 5 300 anställda och omsättningen uppgick 2017 till  till 1,4 miljarder euro. Sidel, tillsammans med bland annat andra globala företag som Tetra Pak och DeLaval ingår i den svenska Tetra Laval-gruppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vd:n på FTI lämnar

I början av förra året tillträdde Håkan Ohlsson som vd för branschorganisationen…