Chef på Tetra Pak tar vd-post

Monica Gimre är Sidel Groups nya vd.

Monica Gimre blir ny vd för Sidel Group som ingår i den svenska Tetra Laval-koncernen.

För närvarande är Monica Gimre vice vd för Tetra Paks affärsområde Processing Systems i Tetra Pak, och hon har också en post i Tetra Paks globala ledningsgrupp sedan 2016. Innan dess har hon haft en rad chefsbefattningar inom Tetra Pak. Från och med 1 juli tar hon över som ny vd och koncernchef för Sidel Group. Det sker efter att Sam Strömerstén beslutat sig för att gå i pension efter 36 år som verksam inom Tetra Laval-koncernen.

Sidel Group är en leverantör av maskinutrustningar, designlösningar och tjänster för pet-, metall- och glasförpackningar till hygienprodukter livsmedels- och dryckesprodukter.

Sidel har cirka 5 300 anställda och omsättningen uppgick 2017 till  till 1,4 miljarder euro. Sidel, tillsammans med bland annat andra globala företag som Tetra Pak och DeLaval ingår i den svenska Tetra Laval-gruppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: