Chef på Tetra Pak tar vd-post

Monica Gimre är Sidel Groups nya vd.

Monica Gimre blir ny vd för Sidel Group som ingår i den svenska Tetra Laval-koncernen.

För närvarande är Monica Gimre vice vd för Tetra Paks affärsområde Processing Systems i Tetra Pak, och hon har också en post i Tetra Paks globala ledningsgrupp sedan 2016. Innan dess har hon haft en rad chefsbefattningar inom Tetra Pak. Från och med 1 juli tar hon över som ny vd och koncernchef för Sidel Group. Det sker efter att Sam Strömerstén beslutat sig för att gå i pension efter 36 år som verksam inom Tetra Laval-koncernen.

Sidel Group är en leverantör av maskinutrustningar, designlösningar och tjänster för pet-, metall- och glasförpackningar till hygienprodukter livsmedels- och dryckesprodukter.

Sidel har cirka 5 300 anställda och omsättningen uppgick 2017 till  till 1,4 miljarder euro. Sidel, tillsammans med bland annat andra globala företag som Tetra Pak och DeLaval ingår i den svenska Tetra Laval-gruppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Kodaks väg framåt: ”Print kommer inte försvinna, och inte vi heller”

Ett självkritiskt Kodak mötte grafiska kunder på GUA-konferensen i Berlin. Det följdes upp med en presentation av flera nyheter kring arbetsflödesplattformen Prinergy, lanseringar på Drupa, och en fingervisning om vart Kodak är på väg.

Publicerat av: 

Ryska kravet: Kryptokoder på läkemedelsförpackningar

På den ryska marknaden införs vid årsskiftet tuffare krav på läkemedelsförpackningar. Så kallade kryptokoder ska ge bättre spårbarhet och ett säkrare skydd mot förfalskningar. Ett företag som redan har tagit höjd för de nya kraven är tyska August Faller.

Publicerat av: 

Rapport från Sweflex – höga krav
på förpackningar väntar

Med nya EU-direktiv om hållbarhet kommer allt högre krav ställas på förpackningsproducenterna. Detta var något som flera experter tog fasta på under Sweflex konferens den 17 oktober.
– Det enda som sagt är att 2030 ska alla förpackningar vara återvinningsbara. Konkreta åtgärder saknas fortfarande, säger Laetitia Reynaud.

Publicerat av: