Idékläckning på förpackningskonferens

Packbridge arrangerar en förpackningskonferens på Malmö arena hotel den 21 mars.

Packbridge samlar drivande krafter i förpackningsindustrin, den akademiska världen och politiken till en hållbarhetskonferens. Målet är att inspirera till nya lösningar för att möta utmaningarna inom förpackningsindustrin.

Joint Forces for Sustainability Forum, är namnet på hållbarhetskonferensen som hålls i Malmö den 21 mars. Talare under dagen är representanter från den akademiska världen, förpackningsindustrin och politiken. Förpackningsklustret Packbridge står som arrangör och skriver i ett pressmeddelande att för att hitta hållbara lösningar på de utmaningar förpackningsindustrin står inför behövs mer samarbete, dialog och kunskapsdelning i värdekedjan. Något de menar Joint Forces for Sustainability Forum kommer att bidra till.

Föredrag kommer varvas med workshops under dagen. Frågor som ska diskuteras är bland annat hur framtiden ser ut för förpackningsindustrin, förpackningens roll i samhället och dess miljöpåverkan efter användning. Inbjudna talare är i ett urval Elena Moruzzi från Tetra Pak, Helén Williams, universitetslektor i miljö- och energisystem vid Karlstads universitet, Arvid Sundblad, vd för förpackningskartongtillverkaren Fiskeby, och Åsa Stenmarck från Svenska miljöinstitutet (IVL). Hela talarlistan och mer information finner du här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: