Idékläckning på förpackningskonferens

Packbridge arrangerar en förpackningskonferens på Malmö arena hotel den 21 mars.

Packbridge samlar drivande krafter i förpackningsindustrin, den akademiska världen och politiken till en hållbarhetskonferens. Målet är att inspirera till nya lösningar för att möta utmaningarna inom förpackningsindustrin.

Joint Forces for Sustainability Forum, är namnet på hållbarhetskonferensen som hålls i Malmö den 21 mars. Talare under dagen är representanter från den akademiska världen, förpackningsindustrin och politiken. Förpackningsklustret Packbridge står som arrangör och skriver i ett pressmeddelande att för att hitta hållbara lösningar på de utmaningar förpackningsindustrin står inför behövs mer samarbete, dialog och kunskapsdelning i värdekedjan. Något de menar Joint Forces for Sustainability Forum kommer att bidra till.

Föredrag kommer varvas med workshops under dagen. Frågor som ska diskuteras är bland annat hur framtiden ser ut för förpackningsindustrin, förpackningens roll i samhället och dess miljöpåverkan efter användning. Inbjudna talare är i ett urval Elena Moruzzi från Tetra Pak, Helén Williams, universitetslektor i miljö- och energisystem vid Karlstads universitet, Arvid Sundblad, vd för förpackningskartongtillverkaren Fiskeby, och Åsa Stenmarck från Svenska miljöinstitutet (IVL). Hela talarlistan och mer information finner du här.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Milstolpe för Bobst

"Teknik som kommer att revolutionera flexobranschen" stod det i inbjudan till Bobsts…

Sjösätter kunskapssajt om etikettryck

Heidelberg och dotterbolaget Gallus sjösätter en sajt som ska ge tryckaren all möjlig expertis och kunskap om etikettryck.
– Vi har konstaterat att det fattas oberoende informationskällor som kan vara till fördel för både etikettköpare, etikettproducenter och leverantörer till branschen, säger Rickard Rafstedt på Heidelberg.

Publicerat av: 

Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: