Etikettpress får designpris

Océ LabelStream 4000-serien har kammat hem en iF Design Award.

Den bästa industriella designen i världen har korats i den erkända tävlingen 2019 iF Design Award. Canon uppmärksammades i förpackningskategorin med sin uv-bläckstrålepress för etiketter och flexibla förpackningar. Även ytterligare åtta produkter fick ett erkännande. 

Det är 25:e året i rad som Canon hyllas i tävlingen 2019 IF Design som uppmärksammar industriell design över hela världen. Priskategorierna innefattar förpackning, kommunikation, inredningsarkitektur, professionellt koncept, tjänstedesign/användarupplevelse samt arkitektur. Över 6 400 bidrag från 50 länder och regioner inkom till årets tävling som bedömdes av en jury bestående av 67 internationella designexperter.

Canon gick definitivt inte lottlösa. Hela nio produkter gick hem hos juryn. En av dem blev företagets industriella uv-bläckstrålepressar för etiketter – Océ Labelstream 4000-serien. Enligt Canon hyllas etikettpressen för sin estetiska design i kombination med maskinens  användarvänlighet och digitaltryckskvalitet.

– Vi är glada över att Océ LabelStream 4000-serien har vunnit en iF Design Award. Det är ett kvitto på vårt fortlöpande engagemang att säkra upp enastående innovation med en imponerande och användarvänlig design för att öka våra kunders verksamheter, säger Crit Driessen, vice vd och chef för affärsområdet digital packaging.

Etikettpressen hanterar självhäftande etiketter och vissa typer av flexibla förpackningar. Den skriver ut med uv-härdande bläck och Xaar-huvuden. Användaren kan antingen trycka med fyra färger CMYK, eller bygga på med CMYK plus vit. Enligt Canon är maskinen idealisk för små till medelstora serier och kan producera 50 meter per minut, med två olika tryckbredder – 330 eller 410 millimeter.

Ytterligare åtta produkter från Canon uppmärksammades i tävlingens olika kategorier, däribland Océ VarioPrint 6000 TITAN, en serie arkmatade svartvita produktionstryckpressar och bläck-och storformatsskrivaren ImagePrograf 6000.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Färgglad och brandklassad specialkartong på Fespa

Re-board Technology visar upp sina olika typer av robusta materialskivor på Fespa. Specialkartongen finns i både nya färger och olika typer av brandklasser.
– Det här är ganska nischade grafiska produkter för ganska avancerade varumärkestillämpningar, säger företagets vd Gustaf Redin.

Publicerat av: