Etikettpress får designpris

Océ LabelStream 4000-serien har kammat hem en iF Design Award.

Den bästa industriella designen i världen har korats i den erkända tävlingen 2019 iF Design Award. Canon uppmärksammades i förpackningskategorin med sin uv-bläckstrålepress för etiketter och flexibla förpackningar. Även ytterligare åtta produkter fick ett erkännande. 

Det är 25:e året i rad som Canon hyllas i tävlingen 2019 IF Design som uppmärksammar industriell design över hela världen. Priskategorierna innefattar förpackning, kommunikation, inredningsarkitektur, professionellt koncept, tjänstedesign/användarupplevelse samt arkitektur. Över 6 400 bidrag från 50 länder och regioner inkom till årets tävling som bedömdes av en jury bestående av 67 internationella designexperter.

Canon gick definitivt inte lottlösa. Hela nio produkter gick hem hos juryn. En av dem blev företagets industriella uv-bläckstrålepressar för etiketter – Océ Labelstream 4000-serien. Enligt Canon hyllas etikettpressen för sin estetiska design i kombination med maskinens  användarvänlighet och digitaltryckskvalitet.

– Vi är glada över att Océ LabelStream 4000-serien har vunnit en iF Design Award. Det är ett kvitto på vårt fortlöpande engagemang att säkra upp enastående innovation med en imponerande och användarvänlig design för att öka våra kunders verksamheter, säger Crit Driessen, vice vd och chef för affärsområdet digital packaging.

Etikettpressen hanterar självhäftande etiketter och vissa typer av flexibla förpackningar. Den skriver ut med uv-härdande bläck och Xaar-huvuden. Användaren kan antingen trycka med fyra färger CMYK, eller bygga på med CMYK plus vit. Enligt Canon är maskinen idealisk för små till medelstora serier och kan producera 50 meter per minut, med två olika tryckbredder – 330 eller 410 millimeter.

Ytterligare åtta produkter från Canon uppmärksammades i tävlingens olika kategorier, däribland Océ VarioPrint 6000 TITAN, en serie arkmatade svartvita produktionstryckpressar och bläck-och storformatsskrivaren ImagePrograf 6000.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: