Förpackningsföretag utmanar innovatörer

Smurfit Kappa utlyser en tävling i två delar för designer och ingenjörer. Dels att ta fram ett alternativ till plastfilm som viras runt plastpallar, dels att utveckla en pappersbaserad e-handelsförpackning för temperaturkänsliga livsmedelsprodukter.

Förpackningsföretaget Smurfit Kappa säger sig vilja lösa den dagliga mängden avfall som ej är återvinningsbar. En av förpackningsindustrins största utmaningar, skriver de i ett pressmeddelande. De hänvisar till beräkningar i en rapport från EU-kommissionen som visar att förpackningsindustrin står för upp emot 40 procent av den totala plastförbrukningen. i Europa.

Företaget har gått ut med en tävling där de har satt upp två olika utmaningar för förpackningsdesigner, ingenjörer, uppfinnare och kreatörer. Den ena uppgiften handlar om att utveckla ett alternativ till dagens plastfilm som viras runt pallar för att ge stabilitet och skydd vid transport och förvaring. Den andra utmaningen är att ta fram en ny förpackningslösning. Och det gäller en pappersbaserad e-handelsförpackning med tempererat skydd för exempelvis choklad. Tävlingen som går under namnet Better Planet Packaging Design Challenge, är öppen till och med den 29 mars.

– Vi i Norden har länge varit långt framme i vårt arbete kring hållbara förpackningar och återvinning. Med detta initiativ tar vi ytterligare ett stort steg i rätt riktning, tillsammans med resten av koncernen, säger Per Frederiksen, vd för Smurfit Kappa Sverige.

Smurfit Kappa skriver att vinnarna kommer att  belönas med ett pris på 8 000 euro, och de vinnande bidragen kommer att ställas ut på Smurfit Kappas Innovation Event i maj 2019.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord med utställare på mässa

Den 18–19 september är det dags igen för Sign, Print&Pack-mässa i danska Odense. Pack Sweden tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför den stundande tryckmässan som bland annat bjuder på förpackningar i mindre storlekar.

Publicerat av: