Förpackningsföretag utmanar innovatörer

Smurfit Kappa utlyser en tävling i två delar för designer och ingenjörer. Dels att ta fram ett alternativ till plastfilm som viras runt plastpallar, dels att utveckla en pappersbaserad e-handelsförpackning för temperaturkänsliga livsmedelsprodukter.

Förpackningsföretaget Smurfit Kappa säger sig vilja lösa den dagliga mängden avfall som ej är återvinningsbar. En av förpackningsindustrins största utmaningar, skriver de i ett pressmeddelande. De hänvisar till beräkningar i en rapport från EU-kommissionen som visar att förpackningsindustrin står för upp emot 40 procent av den totala plastförbrukningen. i Europa.

Företaget har gått ut med en tävling där de har satt upp två olika utmaningar för förpackningsdesigner, ingenjörer, uppfinnare och kreatörer. Den ena uppgiften handlar om att utveckla ett alternativ till dagens plastfilm som viras runt pallar för att ge stabilitet och skydd vid transport och förvaring. Den andra utmaningen är att ta fram en ny förpackningslösning. Och det gäller en pappersbaserad e-handelsförpackning med tempererat skydd för exempelvis choklad. Tävlingen som går under namnet Better Planet Packaging Design Challenge, är öppen till och med den 29 mars.

– Vi i Norden har länge varit långt framme i vårt arbete kring hållbara förpackningar och återvinning. Med detta initiativ tar vi ytterligare ett stort steg i rätt riktning, tillsammans med resten av koncernen, säger Per Frederiksen, vd för Smurfit Kappa Sverige.

Smurfit Kappa skriver att vinnarna kommer att  belönas med ett pris på 8 000 euro, och de vinnande bidragen kommer att ställas ut på Smurfit Kappas Innovation Event i maj 2019.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Färgglad och brandklassad specialkartong på Fespa

Re-board Technology visar upp sina olika typer av robusta materialskivor på Fespa. Specialkartongen finns i både nya färger och olika typer av brandklasser.
– Det här är ganska nischade grafiska produkter för ganska avancerade varumärkestillämpningar, säger företagets vd Gustaf Redin.

Publicerat av: