Löfbergs ställer om: ”Ett viktigt första steg”

Kafferosteriet fasar ut delar av den fossila plasten i sina kaffeförpackningar till förmån för ett växtbaserat alternativ.

– Användningen av fossil plast måste minska, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Företaget har tagit fram en mer klimatsmart förpackning som ersätter delar av den fossila plasten med ett växtbaserat alternativ – plast tillverkad av sockerrör. Enligt företaget innebär bytet att dess klimatpåverkan minskas med drygt 30 procent.

– Det är en lösning som kostar lite mer idag, men i det långa loppet har varken vi eller miljön råd med något annat, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Den nya förpackningen, som tog två år att utveckla, har börjat gälla för hela företagets sortiment med malet kaffe som säljs i den svenska dagligvaruhandeln. De har också börjat omställningen avseende sortimentet som säljs till hotell, restauranger och kaféer. Madelene Breiling säger att detta är ett viktigt första steg och att de nu kommer att fortsätta på den inslagna vägen:

– Ett viktigt första steg, nu jobbar vi vidare med resten av sortimentet. År 2020 ska alla våra förpackningar, på samtliga marknader runtom i världen, kunna innehålla plast från förnybar råvara, och senast 2030 ska vi bara använda återvunnet eller förnybart material, säger Madelene Breiling

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Färgglad och brandklassad specialkartong på Fespa

Re-board Technology visar upp sina olika typer av robusta materialskivor på Fespa. Specialkartongen finns i både nya färger och olika typer av brandklasser.
– Det här är ganska nischade grafiska produkter för ganska avancerade varumärkestillämpningar, säger företagets vd Gustaf Redin.

Publicerat av: