Löfbergs ställer om: ”Ett viktigt första steg”

Kafferosteriet fasar ut delar av den fossila plasten i sina kaffeförpackningar till förmån för ett växtbaserat alternativ.

– Användningen av fossil plast måste minska, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Företaget har tagit fram en mer klimatsmart förpackning som ersätter delar av den fossila plasten med ett växtbaserat alternativ – plast tillverkad av sockerrör. Enligt företaget innebär bytet att dess klimatpåverkan minskas med drygt 30 procent.

– Det är en lösning som kostar lite mer idag, men i det långa loppet har varken vi eller miljön råd med något annat, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Den nya förpackningen, som tog två år att utveckla, har börjat gälla för hela företagets sortiment med malet kaffe som säljs i den svenska dagligvaruhandeln. De har också börjat omställningen avseende sortimentet som säljs till hotell, restauranger och kaféer. Madelene Breiling säger att detta är ett viktigt första steg och att de nu kommer att fortsätta på den inslagna vägen:

– Ett viktigt första steg, nu jobbar vi vidare med resten av sortimentet. År 2020 ska alla våra förpackningar, på samtliga marknader runtom i världen, kunna innehålla plast från förnybar råvara, och senast 2030 ska vi bara använda återvunnet eller förnybart material, säger Madelene Breiling

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Heidi Graff: ”Redan en stor framgång”

RR Print laddar med sina partner inför etikettmässan Labelexpo i Bryssel. Ur sortimentet visar företaget fördelarna med nya uv-flexofärgerna Pure Tone och Pure Aqua.
– De är redan en stor framgång och lanseringen av den nya serien cementerar helt enkelt vår status som en innovativ färgleverantör på marknaden.

Publicerat av: 

Rekord med utställare på mässa

Den 18–19 september är det dags igen för Sign, Print&Pack-mässa i danska Odense. Pack Sweden tar ett förhandssnack med mässgeneralen Lis Lykke inför den stundande tryckmässan som bland annat bjuder på förpackningar i mindre storlekar.

Publicerat av: