Löfbergs ställer om: ”Ett viktigt första steg”

Kafferosteriet fasar ut delar av den fossila plasten i sina kaffeförpackningar till förmån för ett växtbaserat alternativ.

– Användningen av fossil plast måste minska, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Företaget har tagit fram en mer klimatsmart förpackning som ersätter delar av den fossila plasten med ett växtbaserat alternativ – plast tillverkad av sockerrör. Enligt företaget innebär bytet att dess klimatpåverkan minskas med drygt 30 procent.

– Det är en lösning som kostar lite mer idag, men i det långa loppet har varken vi eller miljön råd med något annat, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Den nya förpackningen, som tog två år att utveckla, har börjat gälla för hela företagets sortiment med malet kaffe som säljs i den svenska dagligvaruhandeln. De har också börjat omställningen avseende sortimentet som säljs till hotell, restauranger och kaféer. Madelene Breiling säger att detta är ett viktigt första steg och att de nu kommer att fortsätta på den inslagna vägen:

– Ett viktigt första steg, nu jobbar vi vidare med resten av sortimentet. År 2020 ska alla våra förpackningar, på samtliga marknader runtom i världen, kunna innehålla plast från förnybar råvara, och senast 2030 ska vi bara använda återvunnet eller förnybart material, säger Madelene Breiling

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: