Tidsvinst med sträckfilmsmaskin

Fresenius Kabi valde att satsa på en ny sträckfilmsmaskin vid sin produktionsanläggning i Uppsala. Nu ser de positiva effekter.
– Vi sparar nog 70–80 procent i tidseffektivitet, säger linjechefen Johan Zetterborg.

50–60 pallar plastas in per dygn på anläggningen i Uppsala.

Fresenius Kabi är specialiserade på medicinsk teknik, droppåsar och narkosmedel. Bolaget har globalt 11 000 anställda och 800 arbetar i Sverige. På anläggningen i Uppsala, där intravenösa näringslösningar produceras, valde de för ett halvår sedan att satsa på en ny sträckfilmsmaskin, PallPack 2000F.

– Vi hade behov av en ny sträckfilmsmaskin och genom en annan leverantör kom vi i kontakt med PallPack. Vi fick tips om PallPacks maskin där man kan ställa på pallen, backa undan trucken och starta den från trucken, säger Johan Zetterborg, linjechef för palletering och oxalert på Fresenius Kabi.

Produktion dygnet runt

Produktionen i Uppsala går i femskift dygnet runt på anläggningen och den nya sträckfilmsmaskinen jobbar bredvid en helautomatisk produktionslinje och plastar cirka 50–60 pallar per dygn. Vid underhållsstopp hanterar den drygt det dubbla. Investeringsbeslutet har lett till positiva effekter.

Sträckfilmsmaskinen startas med en fjärrkontroll.

– Vi sparar nog 70–80 procent i tidseffektivitet, säger Johan Zetterborg, linjechef för palletering och oxalert på Fresenius Kabi i ett pressmeddelande.

Förbättrad arbetsmiljö

Tidsbesparingen blir möjlig eftersom den som kör igång sträckfilmsmaskinen nu kan åka iväg och göra något annat medan maskinen arbetar.

Han menar att den största fördelen med PallPack 2000F har att göra med arbetsmiljön.

– Du gör allting från trucken. Man ställer enkelt pallen på plattan som sträckfilmsmaskinen har, man backar och sätter igång den med fjärrkontroll. På alla andra sträckfilmsmaskiner som finns på marknaden så måste du alltid gå av trucken, knyta fast sträckfilmen någonstans innan du kan starta maskinen. Dessutom måste du skära av sträckfilmen när den är klar, men det sköter PallPack-maskinen automatiskt.

Leverantören av sträckfilmsmaskinen är ITO Pallpack.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Färgglad och brandklassad specialkartong på Fespa

Re-board Technology visar upp sina olika typer av robusta materialskivor på Fespa. Specialkartongen finns i både nya färger och olika typer av brandklasser.
– Det här är ganska nischade grafiska produkter för ganska avancerade varumärkestillämpningar, säger företagets vd Gustaf Redin.

Publicerat av: