Han ska leda FTI:s utvecklingsarbete

Håkan Ohlsson går in som ny vd för att leda utvecklingsarbetet inom FTI – Förpacknings- och tidningsinsamlingen.
– Miljöfrågor i allmänhet och klimathot i synnerhet ställer nya krav på näringslivet, säger han.

Håkan Ohlsson med lång erfarenhet av affärsutveckling inom näringslivet blir ny vd för FTI.

Håkan Ohlsson har en bakgrund från Unilever, GB Glace, McKinsey, Citymail och närmast på Apoteksgruppen i Sverige. Snart tar han över som ny vd för FTI vars kärnuppdrag är att avfall är en resurs som ska samlas in på ett effektivt sätt så att råvaran kan användas till nya produkter.

– Hans gedigna erfarenhet av affärsutveckling i miljöer med komplexa intressentgrupper känns helt rätt, säger FTI:s styrelseordförande Gunnar Svensson i ett pressmeddelande om utnämnandet av Ohlsson till ny vd.

FTI ansvarar för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar från landets hushåll via återvinningsstationer och fastighetsnära insamlingsplatser. Enligt FTI pågår ett utvecklingsarbete för att erbjuda slutna kretslopp till sina kunder och konsumenter. Bland annat är ett av målen ett uppdaterat producentansvar.

– Miljöfrågor i allmänhet och klimathot i synnerhet ställer nya krav på näringslivet. Idag måste du visa hur en produkt och förpackning designas, hur avfall hanteras och vilket ansvar man tar för hela värdekedjan. I det läget är det oerhört spännande att få kliva på rollen som vd för FTI, säger Håkan Ohlsson.

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Färgglad och brandklassad specialkartong på Fespa

Re-board Technology visar upp sina olika typer av robusta materialskivor på Fespa. Specialkartongen finns i både nya färger och olika typer av brandklasser.
– Det här är ganska nischade grafiska produkter för ganska avancerade varumärkestillämpningar, säger företagets vd Gustaf Redin.

Publicerat av: