Hon förvandlar feltryckta ark till klimatsmart förpackningsmaterial

Tintin Blackwell vill ta tillvara på tryckeriernas spill med feltryckta pappersark.

Malmöbon Tintin Blackwell är grafisk formgivare och vet hur mycket feltryckt papper det finns på tryckerier runt om i landet. Tintin driver även ett småskaligt företag där hon säljer olivolja från sin familjs lund i Grekland. Istället för att köpa in förpackningsmaterial har hon gjort förfrågningar hos tryckerier om att få använda feltryckta pappersark när hon ska packa sin produkt. Nu har hon fått napp.

Tintin Blackwell gjorde en efterlysning på Facebook och kontaktade en rad tryckerier i Malmötrakten om att få använda feltryckta pappersark som miljövänligt förpackningsmaterial. 50 gånger 70-ark eller större och en gramvikt på cirka 200 till 300 gram. Anledningen? Hon driver enmansföretaget Manaki Gold och behöver förpackningsmaterial för att packa och frakta sina olivoljeflaskor till sina i dagsläget cirka 140 kunder. Och det vill hon göra så klimatsmart som möjligt.

Manaki Gold-flaskorna med olivolja kan fås med personaliserade etiketter.

Olivoljan Tintin Blackwell säljer kommer från hennes familjs olivlund i Grekland. Firman har hon drivit i tio år. Tintin Blackwell säger att oljan är av exklusiv kvalitet. Kunder som köper något exklusivt är inte vana vid att få sina varor packade i tidningspapper och feltryckta ark, säger hon:

– Men det är en del av affärsidén och ingen kund har klagat ännu, säger Tintin Blackwell.

– Jag mejlade ett antal tryckerier i Malmötrakten och fick kontakt. Problemet var bara att många inte jobbade med så stora ark.

Tintin säger att hon ändå fick bra respons och att många uttryckte ”åh vilken bra idé”.

– Jag undrar om andra gör det här. Det blir ju ofta feltryck och papper blir över, så jag tycker att det här är en jättebra idé. Jag vill inte köpa förpackningsmaterial när det ändå finns material liggande på tryckerier som ändå skall slängas.

Till slut fick Tintin napp.

– CA Andersson sa att jag kunde komma dit och hämta vad jag ville, säger hon och tillägger att hon fått förklarat för sig att det kan vara lite känsligt även med feltryckta ark, då många tryckerier inte vill skylta med vad de trycker å sina kunders vägnar.

– Jag hämtade 50 gånger 70 ark, cirka en meter hög bunt. Det kommer räcka i ett par år.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: