Returlådor letar sig in i restaurangbranschen

 

I april kommer systemet med returlådor börja synas i restauranger och storkök.

Svenska Retursystem har tecknat ett avtal med branschföreningen Livsmedelsgrossisterna. Nu ska livsmedelsbranschens system för returlådor börja användas i restauranger och storkök.

Branschföreningen Livsmedelsgrossisterna, där Martin & Servera och Menigo börjar implementera Svenska retursystems returlådor i restaurang- och storköksbranschen. Avtalet som börjar gälla 1 april 2019 avser delar av frukt- och grönsakssortimentet som ska börja distribueras i returlådor. Tanken är att fler livsmedelssegment ska tillkomma framöver.

– Vi är riktigt glada över att restaurangbranschen nu väljer att ta steget mot mer effektiva och miljöanpassade livsmedelsflöden, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

Returlådorna kan användas om och om igen, och är ett retursystem baserat på pant. Fördelarna är enligt Svenska Retursystem att det minskar koldioxidutsläppen, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid.

– Hållbarhet ligger högt på vår agenda, därför är det glädjande att vi i branschen enats om att gå från engångsanvändning till flergångsanvändning. Det är ett viktigt steg för att driva vår bransch åt rätt håll gällande hållbar utveckling, säger Jonas Köhler, vd för Menigo.

– Vi har sedan länge arbetat effektivt med våra resurser. Det kan handla om allt från att minska matsvinn till att sänka miljöbelastningen från våra transporter. Att vi nu börjar använda returlådor är ännu ett steg i resan för ökad hållbarhet i branschen, säger Stefan Bergström Hedmark, vd på Martin & Servera Logistik.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *