Färg, bläck och produktivitet

Marabu Scandinavias Victor Bildsten, digital sales director och Lina Thorsson, marknadsansvarig.

Marabu satsar på att visa att de är en helhetspartner på Sign&Print Scandinavia. Färger och bläck å ena sidan, å andra sidan fokus på produktivitet, kvalitet och miljö. En laminator lär också sticka ut. 

Sign&Print-mässan 2017 blev en lyckad tillställning för Marabu Scandinavia. När det nu är dags för företaget att ställa ut igen så visar de upp stora delar av sitt sortiment med färger, bläck och maskiner.

– 2017 hade vi ett väldigt positivt utfall med 17 stycken maskinaffärer i direkt relation till mässan. Förhoppningen är att vi kan få en lika bra respons denna gång som leder till framtida samarbeten med nya men också befintliga kunder, säger försäljningschefen Victor Bildsten.

I årets utställning visar de upp produkter från plastisolfärgsleverantören Rutland.

– De är kända för sin kvalitet och sina innovativa produkter. Vi visar också en laminator för flytande laminat, Starlam, och effektfulla flatbädds- och hybridskrivare från EFI med funktioner som LED och UltraDrop-teknologi.

Vidare på maskinsidan ses Oki:s bläckstråleskrivare för storformat, storformatsskrivare och skärplottrar från Roland DG samt Summas skärmaskiner som används inom olika tryckbranscher såsom storformat, skylt- och utomhusreklam samt fordons grafik. För textilmarknaden visar de digitalt textiltryck från d.gen. Det blir också produkter från Chemica:

– I deras sortiment finns både skärtransfers, tryckbara transfers och en mängd andra produkter som behövs för ett perfekt transfertryck för textil.

Marabu var på plats under Sign&Print-mässan i Oslo förra året.

Victor Bildsten tror ett av de stora samtalsämnena i montern kommer att handla om laminatorn StarLam för flytande laminat.

– Laminatorn lämpar sig för storformat och hanterar ett brett utbud av material såsom fordons grafik, displayer, banners med mera. StarLam gör appliceringsprocessen snabb och enkel samt att man kan applicera laminatet direkt efter tryck. Den är enkel att använda och lätt att hålla ren. Dessutom är det en kostnadseffektiv process i jämförelse med självhäftande laminat.
Företaget ska även mejsla in budskapet om Marabu som helhetspartner.

– Med helhetspartner menar vi att vi tillsammans med kund alltid hittar den bästa lösningen för kundens behov, allt från maskiner och utrustningar, färg- och bläcklösningar till service och support. Eftersom vi har direkt koppling till tillverkningsprocessen av våra färger har vi stora möjlighet att påverka detta efter kundens behov.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: