Strategiskt köp för ÅR Packaging

Företaget förvärvar en kroatisk kartongproducent som riktar sig mot tobaks- och livsmedelsförpackningar och andra konsumentförpackningar.

Istragrafika, ett ledande förpackningsbolag i Kroatien, förvärvas av ÅR Packaging. Den kroatiska förpackningsproducenten har sin produktionsanläggning i Kanfanar. Företagets kundbas består av såväl lokala som multinationella kunder inom sina marknadssegment som främst är inom tobak, livsmedel och konsumentförpackningar.

Harald Schulz, vd  och koncernchef för ÅR Packaging säger i ett pressmeddelande att de med förvärvet  bygger vidare utifrån sin strategiska plan – ytterligare tillväxt i Europa i utvalda affärssegment, global expansion med utvalda förpackningslösningar samt förbättrad driftsprestanda och kostnadseffektivitet. – Denna strategi har visat sig framgångsrik och med förvärvet av Istragrafika stärker vi vår närvaro och position ytterligare i utvalda segment, säger han.

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Färgglad och brandklassad specialkartong på Fespa

Re-board Technology visar upp sina olika typer av robusta materialskivor på Fespa. Specialkartongen finns i både nya färger och olika typer av brandklasser.
– Det här är ganska nischade grafiska produkter för ganska avancerade varumärkestillämpningar, säger företagets vd Gustaf Redin.

Publicerat av: