De tar med stora hybridmaskinen

Nils-Arne Sletten, nordisk försäljningschef för Agfa är förväntansfull inför Sign&Print-mässan 5-7 februari.

Agfa tar med den största modellen i sin maskinfamilj med Anapurna uv-skrivare till Sign&Print Scandinavia.

I Agfas monter visas hybridmaskinen Anapurna H3200i LED som skriver ut i 3,2 meters bredd och som kan skriva ut på både skiv- och rullmaterial. Hastigheten på uv-led-skrivaren når upp till 129 kvadratmeter i timmen.

– Den är också utrustad med alternativet Dual Roll, vilket gör det möjligt att skriva ut på två rullar åt gången. Anapurna H3200i LED blev faktiskt korad till årets produkt i sin klass under årets stora SGIA-mässa i USA, som kan sägas är USA:s svar på Fespa, säger Nils-Arne Sletten, nordisk försäljningschef för Agfa.

Anapurna H3200i LED visas i Agfas monter.

Agfa kommer också demonstrera programvaran Apogee Prepress version 11 som kommer med en helt ny lösning för att producera olika jobb i samma tryckning. Förutom den nya samproduktionsmodulen innehåller den också en helt ny version av Web Approval System, nya möjligheter till integration, inklusive e-handel och MIS-system, samt automatiserad finjustering i molnet med PrintSphere. Apogee Prepress innehåller också den senaste versionen av Adobe PDF Print Engine.

– Vi tror och hoppas att de som besöker oss ser att vi verkligen är en systemleverantör med egenutvecklade produkter som sträcker sig från programvara, marknadens största utbud av uv-led-skrivare, till eget bläck.

Nils-Arne Sletten ser Sign&Print-mässan som betydelsefull för den grafiska industrin.

– Alla utställare lägger mycket tid och pengar på att skapa en bra mässa, och jag är övertygad om att industrin behöver en sådan arena lokalt i Norden. Så vi hoppas naturligtvis att kunderna kommer att utnyttja möjligheten att komma till mässan för att ta reda på de senaste nyheterna och trenderna i vår bransch. Att avsätta en dag för detta anser jag är värdefullt, trots att det kan vara svårt att hitta tid på en vardag med korta tidsfrister.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: