De tar med stora hybridmaskinen

Nils-Arne Sletten, nordisk försäljningschef för Agfa är förväntansfull inför Sign&Print-mässan 5-7 februari.

Agfa tar med den största modellen i sin maskinfamilj med Anapurna uv-skrivare till Sign&Print Scandinavia.

I Agfas monter visas hybridmaskinen Anapurna H3200i LED som skriver ut i 3,2 meters bredd och som kan skriva ut på både skiv- och rullmaterial. Hastigheten på uv-led-skrivaren når upp till 129 kvadratmeter i timmen.

– Den är också utrustad med alternativet Dual Roll, vilket gör det möjligt att skriva ut på två rullar åt gången. Anapurna H3200i LED blev faktiskt korad till årets produkt i sin klass under årets stora SGIA-mässa i USA, som kan sägas är USA:s svar på Fespa, säger Nils-Arne Sletten, nordisk försäljningschef för Agfa.

Anapurna H3200i LED visas i Agfas monter.

Agfa kommer också demonstrera programvaran Apogee Prepress version 11 som kommer med en helt ny lösning för att producera olika jobb i samma tryckning. Förutom den nya samproduktionsmodulen innehåller den också en helt ny version av Web Approval System, nya möjligheter till integration, inklusive e-handel och MIS-system, samt automatiserad finjustering i molnet med PrintSphere. Apogee Prepress innehåller också den senaste versionen av Adobe PDF Print Engine.

– Vi tror och hoppas att de som besöker oss ser att vi verkligen är en systemleverantör med egenutvecklade produkter som sträcker sig från programvara, marknadens största utbud av uv-led-skrivare, till eget bläck.

Nils-Arne Sletten ser Sign&Print-mässan som betydelsefull för den grafiska industrin.

– Alla utställare lägger mycket tid och pengar på att skapa en bra mässa, och jag är övertygad om att industrin behöver en sådan arena lokalt i Norden. Så vi hoppas naturligtvis att kunderna kommer att utnyttja möjligheten att komma till mässan för att ta reda på de senaste nyheterna och trenderna i vår bransch. Att avsätta en dag för detta anser jag är värdefullt, trots att det kan vara svårt att hitta tid på en vardag med korta tidsfrister.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Hon förvandlar feltryckta ark till klimatsmart förpackningsmaterial

Malmöbon Tintin Blackwell är grafisk formgivare och vet hur mycket feltryckt papper det finns på tryckerier runt om i landet. Tintin driver även ett småskaligt företag där hon säljer olivolja från sin familjs lund i Grekland. Istället för att köpa in förpackningsmaterial har hon gjort förfrågningar hos tryckerier om att få använda feltryckta pappersark när hon ska packa sin produkt. Nu har hon fått napp.

Publicerat av: