Tvåvägslösning tog hem Worldstar

DS Smith i Sverige tog hem pris för sin förpackningslösning som förenklar returer av e-handelspaket.

Tanken med förpackningslösningen 2Way är att en person som beställer en vara på nätet, och inte är nöjd, på enkelt ska kunna skicka tillbaka varan i samma förpackning. Lådan vänds ut och in och returadressen är redan på plats. Förpackningen som har tryck även på insidan kan resas både manuellt och i enkla jigglösningar utifrån emballage i plana ark. Lådan är även självlåsande vilket gör att varken tejp eller klammer behövs.

Förpackningen som är speciellt framtagen med fokus på e-handeln av DS Smith har nu belönats med en Worldstar. Tävlingen Worldstar, där det i år delades ut totalt 189 utmärkelser, arrangeras av World Packaging Organization och betraktas som världens största globala förpackningstävling.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: