Tvåvägslösning tog hem Worldstar

DS Smith i Sverige tog hem pris för sin förpackningslösning som förenklar returer av e-handelspaket.

Tanken med förpackningslösningen 2Way är att en person som beställer en vara på nätet, och inte är nöjd, på enkelt ska kunna skicka tillbaka varan i samma förpackning. Lådan vänds ut och in och returadressen är redan på plats. Förpackningen som har tryck även på insidan kan resas både manuellt och i enkla jigglösningar utifrån emballage i plana ark. Lådan är även självlåsande vilket gör att varken tejp eller klammer behövs.

Förpackningen som är speciellt framtagen med fokus på e-handeln av DS Smith har nu belönats med en Worldstar. Tävlingen Worldstar, där det i år delades ut totalt 189 utmärkelser, arrangeras av World Packaging Organization och betraktas som världens största globala förpackningstävling.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: