Tesorter i juliga presentförpackningar

För tredje året har Metsä board tagit fram förpackningslösningar till teproducenten T2 och deras julkampanj.

En låda formad som en smällkaramell, julgransprydnader för te med glöggsmak och en tolvdagars julkalender med te bakom luckorna. Metsä board har utvecklat olika förpackningslösningar till speciella tesorter för julen.

Metsä Board har utvecklat presentförpackningar till teproducenten T2  och deras juliga kampanj T2 2018 Christmas tea. Designteamet på Metsä board har utvecklat de nya förpackningslösningar i samarbete med T2. Det rör sig om presentförpackningar såsomen låda formad som en smällkaramell, julgransprydnader för te med glöggsmak samt en tolvdagars julkalender med te bakom luckorna.

Materialvalet föll på MetsäBoard Pro FBB Bright som enligt förpackningsproducenten är en lätt kartong med premiumkänsla. Kartongen har en hög vithet och ytjämnhet för ett bra tryckresultat, och alla de utvecklade förpackningarna är säkra för kontakt med livsmedel, skriver tillverkaren.

Adventskalendern “Blame it on the 12 days of Christmas”.

En av presentförpackningarna är en adventskalendern “Blame it on the 12 days of Christmas”. Den består av två sammansatta delar placerade i en kapsel på ett bokliknande sätt. Kalenderdelarna tas ur kapseln och kan på ett magiskt sätt öppnas både åt vänster och åt höger varvid kalenderns luckor kommer fram och kan öppnas.

– I år är vi speciellt entusiastiska för adventskalendern som fick våra designers att fokusera på att skapa en engagerande öppningsupplevelse för kunden. Samtidigt använder vi kartongmaterialets fulla potential ur ett designperspektiv, säger Cyril Drouet, Packaging services director APAC på Metsä board.

 

En kommentar till “Tesorter i juliga presentförpackningar”
  1. Hanna skriver:

    Vad fina!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Hon förvandlar feltryckta ark till klimatsmart förpackningsmaterial

Malmöbon Tintin Blackwell är grafisk formgivare och vet hur mycket feltryckt papper det finns på tryckerier runt om i landet. Tintin driver även ett småskaligt företag där hon säljer olivolja från sin familjs lund i Grekland. Istället för att köpa in förpackningsmaterial har hon gjort förfrågningar hos tryckerier om att få använda feltryckta pappersark när hon ska packa sin produkt. Nu har hon fått napp.

Publicerat av: