Nize firar tio år – ”Fokus på att skapa goda relationer”

Lars Nikolajsen startade eget för tio år sedan. Sedan dess har det gått framåt av bara farten för Nize Equipment.

 I december firar Nize Equipment att det är tio år sedan firman drog igång.

Företagets historia tog sin början runt ett matbord i danska Odder, mitt i den globala finanskrisen. Lars Nikolajsen hade innan dess arbetat i den grafiska branschen under många år och var bland annat med och köpte och arbetade med några av de första uv-skrivarna som fick sitt intåg i Danmark. Med en stor portion kunskap inom storformatsskrivare, produktion och problemlösning så kom sedan så småningom tankarna på att starta eget. Visionen var att skapa en firma med utrustning i high end-segmentet och med fokus på att skapa solida samarbeten med kunderna. Denna målbild har gjort att firman har växt i rask takt på tio år – från ett enmansföretag till ett team med tio medarbetare. De har även tagit hem två gasellpriser i Danmark (Börsen gazelle) under resans gång. Affärstidningen Börsen delar ut priset till företag som har en betydande tillväxt baserad på sina finanser över en fyraårsperiod.

Nize Equipment, har sin bas i Skanderborg på Jylland i Danmark och är återförsäljare av skrivare, skärmaskiner och programvaror. I dag arbetar de mot hela Norden. På frågan vad Lars Nikolajsen är mest stolt över under de tio år som gått så pekar han ut företagets koncept och drivkraft – att vilja ge bästa servicen och sälja de bästa maskinerna som finns på marknaden.

– Vi har hela tiden haft fokus på att skapa goda relationer med våra kunder så att vi kan vara med och bidra och utveckla värden för deras verksamheter. Det har lett till att vi i dag har trogna kunder och att vi än i dag har kvar vår allra första kund.

Anne Præstegaard, marknadsföringsansvarig på Nize Equipment.

Anne Præstegaard, marknadsföringsansvarig, säger att de inte har upplevt någon nedgång alls under de tio år som gått.

– Företaget började i en kris, och vi har lyckats växa stadigt för varje år som har gått.

Hon säger att de kommer att fortsätta arbeta i Norden med fokus på avancerade maskiner och hög service.

– Vi känner att det är vår styrka och vad våra kunder uppskattar och berömmer oss för. Swissqprints uv-skrivare Nyala är den bäst säljande uv-skrivaren i Europa för tredje året i rad, och vi förväntar oss att vi fortsätter denna trend och därmed kan ta fler marknadsandelar i Norden.

Målet är att skapa ännu större intresse för de skrivare, skärare och programvaror som de har i sortimentet. Företaget kommer bland annat visa flera nyheter på mässan Sign&Print Scandinavia på Kistamässan i Stockholm i början av februari.

– Vi arbetar för att etablera kontor med försäljning och service i vart och ett av de nordiska länderna, säger Anne Præstegaard.

Eftersom december är en månad med resor och ledighet för många så har Nize Equipment valt att fira sitt tio års jubileum under en helg i februari nästa år med företagets alla anställda och familjer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: 

Europeisk förpackningskonferens
i Bryssel – kretsloppet i fokus

E-handel, flytten till digitaltryck och kraven på bioplast är de tre främsta förändringsfaktorerna i Europas förpackningsindustri. Det framkom när drygt 100 personer samlades på Europas första förpackningskonferens, anordnad av Intergraf.

Publicerat av: