Standard visar strömförbrukningen på kortare serier

En uppföljande ISO-standard släpps för att beräkna strömförbrukningen på digitala skrivare som producerar små volymer on demand i stora eller små format. Laurel Brunner lägger ut orden om dess nyttoeffekter.

Tidigare i år kom en skräddarsydd standard inom grafisk teknik som avhandlar riktlinjer om strömförbrukningen för digitala tryckpressar (ISO 20690). Det är en standardreferens för att beräkna strömförbrukningen när maskinen är i drift, baserad på antalet kilowattimmar som krävs för att skriva ut 1 000 A4-sidor.

Nu släpps en liknande standard som fokuserar på digitala skrivare för små och stora format för att producera korta serier on demand. Standarden har fått titeln ISO 21632 ger även den riktlinjer för att beräkna strömförbrukningen. Laurel Brunner förklarar skillnaderna mellan de två standarderna och dess nyttoeffekter i en krönika på sin blogg Verdigris.

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: