Ser ökad efterfrågan – installerar arklinje

Metsä Board ska öka kapaciteten i sin kartongproduktion.

Metsä Board investerar i en arklinje för att växla upp produktionen av kartong.

Metsä Board, som ingår i Metsä Group satsar på ökad kapacitet i kartongbruket i finska Äänekoski. Arbetet har dragit igång med att installera en ny arklinje i den befintliga efterbearbetningen och produktionen planeras dra igång i september 2019. Förutom den nya arkskärmaskinen omfattar investeringen ytterligare automation av de nuvarande arkskärmaskinerna liksom utrustning för rullhantering och lager.

Enligt företaget kommer investeringen innebära att bruket klarar möta en stigande efterfrågan på kartong. Investeringen ökar arkkapaciteten med 35 000 ton till totalt 120 000 ton per år. Investeringen uppgår till cirka 110 miljoner kronor.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *