Ser ökad efterfrågan – installerar arklinje

Metsä Board ska öka kapaciteten i sin kartongproduktion.

Metsä Board investerar i en arklinje för att växla upp produktionen av kartong.

Metsä Board, som ingår i Metsä Group satsar på ökad kapacitet i kartongbruket i finska Äänekoski. Arbetet har dragit igång med att installera en ny arklinje i den befintliga efterbearbetningen och produktionen planeras dra igång i september 2019. Förutom den nya arkskärmaskinen omfattar investeringen ytterligare automation av de nuvarande arkskärmaskinerna liksom utrustning för rullhantering och lager.

Enligt företaget kommer investeringen innebära att bruket klarar möta en stigande efterfrågan på kartong. Investeringen ökar arkkapaciteten med 35 000 ton till totalt 120 000 ton per år. Investeringen uppgår till cirka 110 miljoner kronor.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: