Elanders ingår affärssamarbete

 

Magnus Nilsson är vd och koncernchef för Elanders

Elanders ingår samarbete med tyska Edelmann för att fortsätta resan med utveckling inom supply chain, förpackningar och förpackningstryck.

Den tyska globala förpackningskoncernen Edelmann har verksamheter i bland annat Kina, Indien och USA. Elanders ingår nu avtal med företaget att flytta över sin verksamhet inom print och förpackning i Kina till Edelmann. Avtalet avser Elanders enhet i Peking som har över 170 anställda och omsätter 80 miljoner kronor.

Elanders skriver i ett pressmeddelande att affären väntas gå i lås under fjärde kvartalet i år, något som ses ge ett positivt pengaflöde om 20 miljoner kronor, samtidigt som produktionen förväntas minska något. Syftet med flytten är att skapa en gemensam plattform för att kunna erbjuda unika globala lösningar inom försörjningskedjan, omfattande allt från förpackning, utrustning och maskiner till lagerhållning för leveranser globalt. Elanders etablerade sig på den kinesiska marknaden under 2005. För närvarande har företaget sammanlagt 900 anställda utspridda på tio olika enheter i landet.

Edelmannkoncernen har verksamheter i nio länder, cirka 3 000 anställda och erbjuder förpackningslösningar för sjukvård, skönhetsvård och konsumentbranschen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *