Metsä Board ökar produktionstakten

Metsä Board ökar kapaciteten på bruket i Kaskö Finland där de producerar blekt kemitermomekanisk massa.

Metsä Board, en del av Metsä Group, investerar cirka 60 miljoner kronor i en andra ballinje vid bruket i finska Kaskö. Enligt företaget kommer ballinjen tas i bruk runt månadsskiftet november/december, och process- och produktförbättringarna kommer öka produktionskapaciteten av blekt kemitermomekanisk massa (BCTMP).

Syftet med investeringen är att företaget ser en ökad efterfrågan. Investeringen väntas öka årskapaciteten med ytterligare 30 000 ton till 370 000 ton. BCTMP-massan som tillverkas i Kaskö används både i Metsä Boards egen produktion av falskartong, men säljs också som massa för marknaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: