Metsä Board ökar produktionstakten

Metsä Board ökar kapaciteten på bruket i Kaskö Finland där de producerar blekt kemitermomekanisk massa.

Metsä Board, en del av Metsä Group, investerar cirka 60 miljoner kronor i en andra ballinje vid bruket i finska Kaskö. Enligt företaget kommer ballinjen tas i bruk runt månadsskiftet november/december, och process- och produktförbättringarna kommer öka produktionskapaciteten av blekt kemitermomekanisk massa (BCTMP).

Syftet med investeringen är att företaget ser en ökad efterfrågan. Investeringen väntas öka årskapaciteten med ytterligare 30 000 ton till 370 000 ton. BCTMP-massan som tillverkas i Kaskö används både i Metsä Boards egen produktion av falskartong, men säljs också som massa för marknaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Färgglad och brandklassad specialkartong på Fespa

Re-board Technology visar upp sina olika typer av robusta materialskivor på Fespa. Specialkartongen finns i både nya färger och olika typer av brandklasser.
– Det här är ganska nischade grafiska produkter för ganska avancerade varumärkestillämpningar, säger företagets vd Gustaf Redin.

Publicerat av: