Kartongmugg prisas för sin design

Den förslutningsbara muggen Lidloc kammar hem designutmärkelsen Red Dot.

Metsä Board tog hem pris för sin förslutningsbara mugg Lidloc i Red dot design awards som är en av världens största designtävlingar. En jury bestående av 24 personer utvärderade mer än 8 600 internationella designarbeten i tävlingen innan vinnarna korades. Designen av Lidloc är baserad på en vidareutveckling av en standardmugg som viks och sluts med ett integrerat lock. Konstruktionen är i ett stycke och muggen är tillverkad helt av kartong, Muggen är enkel att vika och sätta ihop med en säker lockförslutning – ett plastlock behövs inte.

Cyril Drouet, Metsä Boards chef för affärområdet Packaging Services:

– Vi är mycket stolta över att vår patenterade Lidloc mugg får denna uppmärksamhet eftersom vi anser att den erbjuder ett mer hållbart alternativ till plastlock. Under kommande månader börjar vi tester med utvalda kunder för att sedan i större skala introducera designen på marknaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Fachpack 40 år

Mässdagarna på årets Fachpack i tyska Nürnberg lägger krutet på miljövänliga och hållbara förpackningar. Temat heter Enviromentally friendly packaging och tar fasta på hur förpackningsindustrin, från perspektivet Tyskland och övriga Europa, arbetar inom detta område. Åtta svenska företag finns med på utställarlistan.

Publicerat av: