Medan robotarna jobbar. . .

Zünds Martin Roed Nielsen, försäljningschef i Norden, och Nordenchef Jacob Hansen får tid till att lira bordtennis samtidigt som produktionen rullar på för fullt i mässmontern.

Det schweiziska företaget Zünd är giganter inom stansning och fräsning. På Scanpack bestämde de sig för att visa att de både är till för enstycksserier och för de stora volymerna.

Två Universal Robots matade in respektive plockade bort färdigskurna kartonger. De hade blandat upplagor från olika tryck och lät deras Eye in the Sky läsa av arket för att därefter skära, perforera och biga det på precis rätt sätt.

– Vi har skurit ut ett bordtennisbord i re-board, för att visa hur man kan få tiden att gå när maskin och robotar sköter sig själva, säger Martin Roed Nielsen, där han står och spelar med Nordenchefen Jacob Hansen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Automatiserat flöde och förarlösa truckar

AD Plast i Anderstorp har skapat ett helt automatiserat flöde. I produktionen finns förarlösa AGV-truckar, pallbanor och automatisk sträckfilmsmaskin samt etikettering.
– Det är maskinstyrt. Hela flödet fram till utleverans är automatiserat. Jag tror inte att det finns en motsvarande anläggning i Europa, säger vd:n Michael Jonsson.

Publicerat av: 

Mässnyheter med digitaltryckt wellpapp

Digitaltryck på wellpapp var ett fokusområde på årets Corrugated & Carton Exhibition (CCE) i München. Därmed bekräftades det som många konverterare pratar om, nämligen att det är hög tid att fördjupat titta på digitaltryck direkt på färdig wellpapp, utan att gå vägen via liner.

Publicerat av: 

Svenskarna blir bättre på att återvinna

Fler förpackningar och tidningar lämnas till återvinningen. Materialet som ökar mest jämfört med föregående år är plastförpackningar, enligt statistik från FTI. 
– Vi vet att svenska folket är bra på att återvinna, men trots det behöver vi alla bli bättre och faktiskt göra ännu mer, säger  Veronica Foberg Gustafsson på FTI

Publicerat av: