Nya tråg ska reducera plastmängden

Fler förpackningar kommer att bytas ut till de nya trågen. Först är det köttprodukternas förpackningar som byts ut.

Garant, Axfoods eget varumärke, byter ut förpackningarna på köttprodukter som ska  minska mängden plast med 70 procent.

De nya förpackningarna består av en platta av FSC-märkt papp som försluts med en tunn vaccad plastfilm. I ett första skede handlar det om en serie med Garants färska korvar. Enligt Axfood minskas plastmängden med 70 procent samtidigt som förpackningarna ger ökad hållbarhet och leder till minskat svinn.

Enligt Hans Bax, chef på Axfood, säger i ett pressmeddelande att detta bara är början. På sikt kommer fler och fler förpackningar att bytas ut till de nya trågen.

Åsa Domeij är hållbarhetschef på Axfood. Foto: Stefan Nilsson

Axfood, med kedjor som Willys, Hemköp och Tempo, har som mål att alla plastförpackningar ska vara återvinningsbara till 2022 och gjorda av bioplast till 2030.

Enligt ett EU-direktiv ska Sverige också minska sitt användande av plastbärkassar till 40 tunna plastbärkassar per person och år senast 2025.

– Willys kör i dag med plastbärkassar av återvunnen plast, medan Hemköps bärkassar består av bioplast som är gjord av råvara från växtriket, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: