Mondi tog fram korvförpackning med återförslutning

Målet var att ta fram en återförslutningsbar förpackning till den färdigskivade korvprodukten Vossafår, dels för att reducera matsvinn, dels för att öka bekvämligheten för kunden.

Foto: Klaus Ranger Fotografie

Efter två år av forskning, utveckling och tester kom pappers- och förpackningskoncernen Mondi, tillsammans med norska Orkla fram till en funktionell förpackningslösning som föll båda parter i smaken.
– Den nya förpackningen öppnas genom att den återförslutningsbara etiketten dras undan, varefter konsumenten enkelt kan ta ut så många korvskivor som önskas och sedan återförsluta förpackningen genom att återplacera etiketten och trycka till, säger Pål Wikström, nordisk försäljningschef för konsumentförpackningar hos Mondi .

Utmaningen med att utveckla förpackningen var att modifiera den flexibla strukturen hos bottendelen och utveckla en speciell flerlagersfilm med nödvändiga barriärer. Det var också viktigt att toppfilmen inte skulle rulla ihop sig på grund av temperaturerna som uppstår i samband med Orklas termoformningslinje.

Foto: Klaus Ranger Fotografie 

Den nya förpackningen utvecklades till stor del vid Mondi Styria, företagets filmextruderingsfabrik i Österrike, där man utvecklat såväl toppfilmen som den nya flexibla bottendelen. En fördel för Orklas del är att den nya förpackningslösningen har gjort att de inte har behövt investera i en dyrare bottendel eller göra några ändringar i produktionslinjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världslansering på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blev först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: 

Tre dagars branschfest startar

Bara en gång vartannat år samlas den grafiska branschen till tre dagars branschfest. Över 3000 personer beräknas komma till Kistamässan den 5-7 februari. Helt gratis får de ta del av ett mycket omfattande seminarieprogram och får se över 1000 nya produkter och maskiner. Det är dags för Sign&Print Scandinavia.

Publicerat av: